Advokat vozača autobusa sa Kosova: Priča da je vozač zaspao je dezinformacija

Aktuelno
Advokat vozača autobusa sa Kosova: Priča da je vozač zaspao je dezinformacija
.

LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ, odvjetnik 52-godišnjeg vozača autobusa u kojem je proteklog vikenda poginulo 10 osoba, u RTL-u Danas komentirao je podizanje kaznene prijave za izazivanje nesreće te određivanje istražnog zatvora protiv vozača.

Pavasović Visković rekao je da je ispitano troje svjedoka te dodao da ne bi govorio o tome što su oni rekli.

"Radi se o tajnim stvarima. Nije nam to dopušteno iznositi u javnost. Oni nemaju nekih relevantnih saznanja o ishodu postupka", rekao je.

"Dezinformacija je da je zaspao za volanom"

Na pitanje je li istina da je vozač izjavio da je zaspao za volanom Pavasović Visković rekao je da se radi o dezinformaciji.

"To se pojavilo u eteru kao dezinformacija i ona je netočna. Ništa za sada nije rekao. Ne bih govorio o načinu na koji ćemo se braniti. Prerano je, gospodin je potresen tragedijom i za sada je šutio", rekao je.

Pavasović Visković komentirao je i može li Kosovo preuzeti kazneni postupak protiv vozača na sebe te rekao da su se na teoretskoj razini takve stvari događale u prošlosti.

"Bilo je nekoliko nesreća gdje su zemlje odakle su bili i okrivljena osoba i žrtve preuzele kazneni postupak. Ne znam ima li Hrvatska u ovom trenutku s Kosovom ugovor takve vrste. To je opcija koja je na stolu, vidjet ćemo se hoće li se to dogoditi", rekao je.

"Ako mu se krivnja dokaže, svatko tko je suđen u RH, a državljanin je druge zemlje, može pod određenim uvjetima zatražiti da kaznu izdržava u domicilnoj zemlji. Ako dođe do takvog ishoda, razmišljat ćemo o toj opciji", rekao je Pavasović Visković.

"Nije poznat otprije policiji, radi se o čovjeku besprijekorne biografije"

Rekao je i da nije točna informacija da je vozač otprije poznat policiji.

"Kod ovakvih događaja, koji su medijski jako praćeni, imate kakofoniju informacija koje dolaze iz raznoraznih izvora. Nije poznat otprije policiji, radi se o čovjeku besprijekorne biografije do sada. To je dezinformacija, kao i priča da je zapao za volanom", rekao je.

Pavasović Visković je rekao i da će vozač u budućnosti sigurno iznositi obranu.

"U ovom trenutku ne bih puno špekulirao o tome jer je potresen svime što se dogodilo. 10 ljudi je poginulo i nije toliko razmišljao o svojoj sudbini koliko o onome što se oko njega dogodio. Sigurno ćemo u jednom trenutku odlučiti o načinu na koji ćemo se braniti, ali još je prerano", zaključuje Pavasović Visković.

(Index.hr) 

Ne propustite