Dio putnika iz prevrnutog autobusa vraća se u Prištinu: "Danas je za njih tužan dan"

Aktuelno
Dio putnika iz prevrnutog autobusa vraća se u Prištinu: "Danas je za njih tužan dan"
.

Skupina od 22 putnika iz prometne nesreće, u kojoj se u nedjelju kod Slavonskog Broda na autocesti prevrnuo autobus, danas oko 16:30 otputovala je prema Osijeku, a potom će avionom iz osječke Zračne luke krenuti za Prištinu.

Uz unesrećene u Slavonskom Brodu, koji se liječe u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević", ostaje i dio članova njihovih obitelji, potvrdila je ravnateljica Društva Crvenog križa Slavonski Brod Mirjana Matanović.

"Posao skrbi o osobama koje su smještene u Slavonskom Brodu nakon nesreće nije završen. U našoj ingerenciji imamo i organizaciju smještaja i odlaska preostalih putnika. Oni će u narednim danima i tjednima napuštati Slavonski Brod. Već za četvrtak imamo dogovoren let iz Zagreba za tri putnika koji će napustiti bolnicu 29. srpnja", rekla je ravnateljica Matanović.

Prema Kosovu prevezena tijela preminulih

Izvijestila je i da su prema Kosovu danas prevezena i tijela poginulih osoba.

"Danas je za sve njih bio jako tužan dan. Od količine emocija i tuge koja ih je obasula ne mogu ni govoriti. Teško im je što sada trebaju doći na Kosovo i susresti se s rodbinom i obiteljima onih koji su poginuli i onih koji su još uvijek u Hrvatskoj", rekla je Matanović.

Prije odlaska u ime putnika je 19-godišnji mladić Drilonx Muji zahvalio svima u Hrvatskoj koji su nakon nesreće priskočili u pomoć i bili vrlo susretljivi za sve sudionike prometne nesreće u kojoj je život izgubilo deset osoba.

Ne propustite