Trebinjci potpisivali peticiju protiv Inzkove odluke

Bosna i Hercegovina
Trebinjci potpisivali peticiju protiv Inzkove odluke
U Trebinju je sinoć na Trgu slobode organizovano potpisivanje peticije povodom toga što je odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

U Trebinju je sinoć na Trgu slobode organizovano potpisivanje peticije povodom toga što je odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, piše Srna.

“Ovakvu peticiju treba da potpišu svi građani jer je pitanje od nacionalnog interesa. Pozivam sve građane koji su u mogućnosti da dođu ovdje na Trg da je potpišu”, rekao je jedan od potpisnika peticije Petar Milošević.

Potpisivanje peticije su organizovali mladi Hercegovine i Trebinja, a podržao je Gradski odbor SNSD-a. Osim u Trebinju, peticiju su jučer potpisivali i građani u Doboju, Bijeljini i Banjaluci.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida.

Valentin Inzko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Ne propustite