Dodikov poziv za nastavak negiranja genocida mogao bi bojkotovati dio Srba u Predsjedništvu BiH

Aktuelno
Dodikov poziv za nastavak negiranja genocida mogao bi bojkotovati dio Srba u Predsjedništvu BiH
-

Iz dobro obaviještenih izvora bliskih institucijama u RS- u Patria saznaje da uposlenici u Predsjedništvu BiH iz ovog entiteta su pod velikim pritiskom.

Dio njih nije spreman potpisati najavljenu peticiju o neprihvatanju izmjena Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida. 

Problem uposlenicima iz RS - a u Predsjedništvu je što nemaju nikakve garancije da prema Krivičnom zakonu neće odgovarati za taj čin.

Bojazan uposlenika iz RS - a u Predsjedništvu BiH jasno pokazuje da u ovom entitetu postoji svijest o štetnim posljedicama Dodikove politike skrivanja vlastitih interesa iza volje građana. Svojevremeno SNSD nije reagovao kada su odlukama visokog predstavnika smjenjivani funkcioneri SDS - a nakon čega je Dodik dobio priliku da ovlada institucijama RS - a. Predstavnici međunarodne zajednice dali su početnu političku snagu Dodiku koju je ovaj kasnije zloupotrijebio od čega građani nisu imali nikakve koristi.

Pristajanje da se podrži Dodikov avanturizam sa nepoštivanjem zakona i daljom degradacijom državnih institucija opet bi najskuplje moglo koštati građane RS - a.

Oni za razliku od Dodika i bliskih mu saradnika nemaju zaštekan novac za crne dane.

Ne propustite