NAJLAKŠI TRIK DA DO KRAJA LJETA IMATE PREPLANUO TEN: Uradite ovo i boja vam neće blijediti! SVI PRAVE ISTU GREŠKU

Praktična žena
NAJLAKŠI TRIK DA DO KRAJA LJETA IMATE PREPLANUO TEN: Uradite ovo i boja vam neće blijediti! SVI PRAVE ISTU GREŠKU
-

Vratili ste se sa godišnjeg odmora preplanuli, ali boja je počela da vam blijedi već nakon nedelju dana? Mi imamo par savjeta kako da produžite osunčani ten vaše kože.

Godišnji odmor prođe za čas, ali da li se isplati da svaki dan mažete kremu za brže tamnjenje zbog osunčanog tena nakon odmora?

Nažalost, neće proći ni nedelju dana, a osunčana koža će početi da blijedi. Kako očuvati taj teško stečeni preplanuli ten donosimo u nastavku.

Hidratacija

Prvi i najvažniji savjet za očuvanje preplanulosti nakon odmora je hidratacija. Hidratacija sprječava kožu od perutanja zbog kog će da nestane bilo kakav "dokaz" da ste bili na moru.

Sunce je glavni razlog isušivanja kože tako da hidratacije nikad dosta. Kožu treba da hidrirate prije, za vrijeme i nakon sunčanja. Za najbolje rezultate nabavite maslac za tijelo, ulja ili losione s hijaluronskom kiselinom. Isušivanje će sprečiti i losioni za poslije sunčanja.

Osim spoljašnje hidratacije, bitna je i ona unutrašnja. Trebalo bi da pijete što više vode i koža će da vam bude hidrantna, a samim tim i zdravija. Zdrava koža znači i duži život kožnih ćelija među kojima se nalaze i one osunčane. I da, ne zaboravite da pijete oko dva litra vode dnevno.

Tuširanje

Na očuvanje preplanulog tena utiče i tuširanje.

tusiranje

Naime, puno je bolje za osunčanu kožu tuširanje toplom ili mlakom vodom. Izbjegavajte pretoplu vodu i vruće kupke jer će to da isuši vašu kožu. Za još bolji rezultat, preporučuje se i korišćenje hidratantne kreme za tuširanje ili ulja umjesto gela ili pjene.

Mrtve ćelije kože mogu narušiti prirodan sjaj kože, tako da ih je potrebno ukloniti. Melanin zbog kog je koža zapravo preplanula ne može da se odstrani laganim ribanjem kože, pa tu nema straha. To ćete uraditi ako koristite skrab koji je zapravo kombinacija šećera ili soli u kombinaciji sa uljima.

U ishrani je potrebno uključiti hranu s beta karotenom. To je pigment koji će vašoj koži vratiti sjaj, a nalazi se u šargarepama, slatkim krumpirima...

Uz ove savejte, vaš preplanuli ten će se što duže zadržati.

(Žena Blic)

Ne propustite