Amel Tuka sreo Novaka Đokovića pa napisao - "On je ljudina"

Sport
Amel Tuka sreo Novaka Đokovića pa napisao - "On je ljudina"
.

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, na zanimljiv način je opisao njegov susret sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem, u olimpijskom selu u Tokiju.

Tuka je na svom Facebooku napisao da je na Đokovića naišao sasvim slučajno. Zapravo, Đoković je s leđa prepoznao Tuku i javio mu se.

“Idem ti ja olimpijskim selom i nosim hranu kolegama iz reprezentacije, kad čujem neko govori: ‘Pa gdje si ti?!’ Kontam, ko će sad biti, al’ okrenem se, kad Novak Đoković, glavom i bradom! Svakom svojom gestom i rečenicom pokazao je svu svoju skromnost i ljudskost. Svim našim takmičarima je poželio sreću na nastupima, a ja sam iskoristio priliku da mu još jednom čestitam na osvajanju Wimbledona i da mu kažem da svi svakako navijamo za njega i na olimpijskom turniru!”, napisao je Tuka.

Dalje je istakao koliko je zapravo bio fasciniran skromnošću i karakterom najboljeg tenisera svijeta.

“Nole je ljudina, sportista, humanitarac. Nole je naš prijatelj i dobar i iskren čovjek i od srca mu želim zlato u Tokiju, a mi ćemo se opet vidjeti u Visokom, Sarajevu ili Zenici. Znam sigurno da će doći. Sretno, Nole!”, poručio je Tuka.

Podsjetimo da je Đoković danas veoma lako prešao prvu prepreku na putu do olimpijskog zlata nakon što je pobijedio bolivijskog tenisera Hugu Delliena rezultatom 6:2, 6:2 nakon samo sat i tri minute igre.

Tuku, s druge strane, 31. jula očekuje utrka na 800 metara, a 1. augusta su na rasporedu polufinalne utrke, dok će tri dana kasnije biti finale.

(Izvor: N1)

Ne propustite