Zaustavljala ga policija, on ih izgurao sa ceste

Aktuelno
Zaustavljala ga policija, on ih izgurao sa ceste
-

Umjesto da se zaustavi, 32-godišnjak je, dok je preticao policijsko vozilo, namjerno udario to vozilo u bočnu stranu, zbog čega je ono odbačeno do ivice te je oštećeno.

Zbog napada na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari optužen je 32-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podiglo Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci. Tereti ga se da krajem juna 2021. upravljao teretnim vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Vozeći kamion pretekao je policijsko vozilo i to preko pune linije u nepreglednoj krivini. Sumnjiči ga se da je to učinio kako bi policajce spriječio da ga zaustave. Policija je tog dana pojačano kontrolisala promet te su zvučnim i svjetlosnim signalima davali znak 32-godišnjaku da se zaustavi.

No umjesto da se zaustavi, 32-godišnjak je dok je preticao policijsko vozilo, namjerno udario to vozilo u bočnu stranu, zbog čega je ono odbačeno do ivice te je oštećeno. Tužiteljstvo je u optužnici predložilo i da se 32-godišnjaku produži istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

(24sata.hr)

Ne propustite