MEKŠI DOMAĆI HLJEB NIKADA NISTE OKUSILI: Gotov za samo 20 minuta, zamirisat će cijela kuća! (RECEPT, VIDEO)

Praktična žena
MEKŠI DOMAĆI HLJEB NIKADA NISTE OKUSILI: Gotov za samo 20 minuta, zamirisat će cijela kuća! (RECEPT, VIDEO)
-

Hljeb koji se peče 20 minuta na niskoj temperaturi oduševiće vas svojim oblikom i ukusom.

Ovaj hleb možete da pravite i sa decom, sve što treba da uradite je da im oblikujete testo u loptice i da pustite njih da prave oblik po želji. Takođe ih možete pustiti i da prave loptice od testa ako su malo stariji. Ovaj zanimljivi hleb se brzo peče na niskoj temperaturi, pa je to dodatni plus.

Tako je mekan i sočan, a testo ne morate da mesite, nego samo da sjedinite špatulom. Možete da poslužite sa salatama, sa raznim domaćim i kupovnim namazima, kao i sa šunkom po izboru. Ako vas ne mrzi napravite i domaći namaz od jaja, tunjevine ili tikvica.

Sastojci:

200 g brašna
170 ml mlijeka
20 g šećera
1 kašičica suhog kvasca
1 kašičica soli
10 g putera, neslanog

Priprema:

Pomiješajte mlijeko, kvasac i so.
Prekrijte sa providnom folijom i ostavite 10 minuta.
Pomiješajte brašno i so, pa u sredinu dodajte aktivirani kvasac.
Miješajte špatulom dok ne sjedinite, pa dodajte istopljeni puter.
Miješajte još nekih 3 minuta.
Pokrijte providnom folijom i ostavite nekih sat vremena, dok se ne udvostruči.
Zatim, pospite tijesto sa malo brašna, izvadite ga na pobrašnjenu površinu i sa pobrašnjenim rukama razvucite tijesto u obliku kvadrata.
Isijecite prvo po dužini, pa po širini, da dobijete male dijelove.
Oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom.
Napravite oblik koji želite sa lopticama.
Ostavite samo malo prostora između loptica.
Stavite ih u rernu da se udvostruče, a zatim i premažite sa mlijekom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 Celzijusa oko 18-20 minuta.
Vruć hljeb premažite puterom.

(stvarukusa)

Ne propustite