Stanivuković kreće u nabavku besplatnih udžbenika za sve banjalučke osnovce

Bosna i Hercegovina
Stanivuković kreće u nabavku besplatnih udžbenika za sve banjalučke osnovce
.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković potpisao je danas ugovor o nabavci udžbenika za učenike od 3. do 9. razreda, čime će ovaj grad postati jedini u regionu u kojem će osnovci dobiti besplatne udžbenike.

Stanivuković je rekao da je ovo prvi put u historiji da svi osnovci dobiju besplatne udžbenike od svog grada

screenshot-13"Banja Luka je danas napravila historijski iskorak u odnosu na mnoge gradove u RS-u, BiH, ali i u regionu. Uradit ćemo sve što smo zacrtali, korak po korak do ostvarenja svih ciljeva. Uštede su moguće ako se ne koriste helikopteri i luksuzna vozila. Uprkos opstrukcijama pokazali smo da se može drugačije i bolje", istakao je gradonačelnik.", napisao je Stanivuković na Facebooku.

Zanimljivo je da je ovaj potez podržao i lider SNSD-a i najveći Stanivukovićev politički protivnik Milorad Dodik, koji je rekao da ovo treba biti dobar primjer svim gradovima i općinama u ovom entitetu.

"Također, nadam se da će u narednom periodu Skupština i gradska vlast Banjaluke početi sa uplatom novca, u iznosu od 500 KM svakoj porodilji u Banjaluci, jer je tako predviđeno budžetom grada", rekao je Dodik

Izvor:Klix

Ne propustite