ŽENA OTKRILA TRIK KAKO DA STAKLO NA RERNI STALNO BLISTA: Probajte ovaj trik i staklo vaše rerne će SIJATI KAO NOVO

Zanimljivosti
ŽENA OTKRILA TRIK KAKO DA STAKLO NA RERNI STALNO BLISTA: Probajte ovaj trik i staklo vaše rerne će SIJATI KAO NOVO
Saznajte kako da sebi olakšate posao prilikom čišćenja rerne.

Saznajte kako da sebi olakšate posao prilikom čišćenja rerne.

Zagorjeli ostaci od hrane, nakupljena masnoća i prljavština lepi se i u unutrašnjost rerne i na staklenih vratima.

Vlasnica agencije za čišćenje Kejti Burkej otkriva dva jednostavna, brza i prirodna načina čišćenja staklenih vrata rerne.

Ona kaže da najprije sa rerne skinete vrata jer ćete tako imati bolji pristup unutrašnjosti rerne koja je često puna mrvica, komadića hrane, ali i prašine.

"Zatim, sa crijevom usisavača pređite cokelu unutrašnjost rerne, najbolje s nekim nastavkom za manje pukotine koji može ući i u sitnije prostore", savjetuje Burkej.

k-edit-04-2020-magiceraserovencleaning-img-3280

Nakon toga, slijedi čišćenje masnoće sa staklenih vrata.

Najbolje sredstvo za čišćenje vrata jeste mešavina dva sastojka koja već imate u kuhinji: soda bikarbona i sirće". 

Ako na staklu ima nakupljene masnoće i prljavštine, pospite malo sode bikarbone direktno na to mjesto.

 Zatim, poprskajte mješavinom sode bikarbone i sirćeta po cijeloj površini.

Nakon toga, sa sunđerom po staklu razmažite dobijenu pastu, pa je prebrišite mokrim sunđerom, kako biste sve uklonili. Ako treba, površinu pređite i s grubom stranom sunđera, ali pazite da ne koristite abrazivne sunđere i sredstva da ne biste oštetili staklo.

"Na kraju čišćenja poprskajte sredstvom za pranje stakla kako bi površina dobila sjaj i onda sastavite svoja staklena vrata" objasnila je.

Ponekad skidanje staklenih vrata s rerne nije opcija, ali i onda postoji efikasan način da ih očistite, prenosi Real Simple.

Na isti način kao i u prvom slučaju, u pomoć priskače pasta za čišćenje od sode bikarbone i sirćeta ili od sode i vode, po želji.

Zatim pastu sa sunđerom, krpom ili čak s rukama ( obavezno s rukavicama) premažite po staklu i ostavite  da odstoji 15 do 20 minuta, u zavisnosti od toga  koliko su vrata prljava.

Ako je potrebno, pastu možete ostaviti i duže da deluje jer je potpuno prirodna i neće oštetiti staklo. Imajte na umu da će smesa da potamni jer upija prljavštinu i masnoću.

Ne propustite