Otkrijte šta tačno Google zna o vama!

Internet
Otkrijte šta tačno Google zna o vama!
Želite da saznate šta sve Google zna o vama? Ovih 6 linkova će vam dati odgovor

Uz vatromet i pjesmu danas je na tuzlanskom stadionu ˝Tušanj˝ otvoreno Prvenstvo u atletici za osobe sa posebnim potrebama, na kojem je učestvuje 220 učesnika, koji predstavljaju 21 klub iz Bosne i Hercegovine i Slovenije. U revijalnoj utrci učestvovao je trofejni bh. atletičar Amel Tuka.

˝Velika čast mi je biti ovdje i rado prisustvujem ovom događaju. Osobama sa posebnim potrebama želim pružiti podršku i družiti se sa njima, jer oni to zaslužuju, a mi trebamo učiniti sve kako bismo ih učinili sretnim˝, rekao je Tuka, koji je prije početka revijalne utrke vezao pertle, pa nije odmah potrčao kada se čuo sudijski pucanj, tako da su ga ostali takmičari pretekli, a on je na cilj stigao treći.

Prvoplasirani je bio Saša Šunjka iz Tuzle, kojem je Tuka čestitao na zasluženom uspjehu, a Šunjka je izjavio ˝da se raduje današnjoj manifestaciji, da očekuje lijep provod i da je staza dobra za trčanje˝.

Kada Delić-Selimović, jedna od najboljih bh. atletičarki ikada i izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH, smatra da osobe sa invaliditetom postižu značajne rezultate, ali da im je potrebno više podrške od strane vlasti i društva.

Inače, učesnici se takmiče u slijedećim disciplinama: trčanje na 100, 200 i 400 metara, bacanje kugle, skok udalje, bacanje loptice i 50 metara teška divizija.

Emina Muzaferović iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić takmiči se u skoku udalj, a kazala je da treninzi nisu naporni.

Admir Aščerić iz Kluba specijalnih sportova Tuzla, koji je na Ljetnoj specijalnoj olimpijadi održanoj ovog ljeta u Los Angelesu osvojio bronzanu i srebrnu medalju u trčanju na 400 i 200 metara, rekao je da je s nestrpljenjem očekivao današnji dan.

˝Puno mi znači dolazak Amela Tuke, jer je on veliki sportista. Drago mi je da je danas ovdje sa nama. Upoznao sam ga, ali nismo imali priliku da razgovaramo. Nadam se da ćemo malo duže pričati do kraja današnjeg druženja˝, rekao je Aščerić.

Dario Matić, rukovodilac prvenstva, rekao je da su se za ovaj događaj pripremali dva mjeseca, a Fatma Muhić iz tuzlanskog Udruženja ˝Koraci nade˝ naglasila je da joj se ova manifestacija sviđa jer su ˝svi jednaki i nema nikakvih različitosti među učesnicima˝.

˝Svi smo jednaki i lijepo se družimo. Ja nastupam u disciplini bacanje kugle, dobro se snalazim i ne doživljavam sebe kao invalidnu osobu. Do sada sam osvojila 13 zlatnih medalja na različitim takmičenjima. Ipak, najvažniji su druženje i dobra sportska atmosfera, a rezultati su manje-više nebitni˝, naglasila je Muhić.

Osim Tuke, kao posebnog gosta, manifestaciju su proteklih godina podržali proslavljeni bh. sportisti: Mara Lakić, Zlatan Saračević i Mirza Teletović.

(AA)

Ne propustite