UPALITE 2 LISTA OVE BILJKE SVAKOG DANA, RIJEŠIT ĆETE SE VELIKIH MUKA: Pomaže kad u domu radi klima, a tjera i komarce

Praktična žena
UPALITE 2 LISTA OVE BILJKE SVAKOG DANA, RIJEŠIT ĆETE SE VELIKIH MUKA: Pomaže kad u domu radi klima, a tjera i komarce
-

Lovor pomaže kod zdravstvenih tegoba a dodatno tjera komarce iz doma. Potrebno je samo da svakog dana zapalite par listova i "okadite" prostorije.

U neka davna vremena drevni Sloveni pridavali su magijska svojstva biljkama, tačno se znalo koje treba okačiti iznad vrata da otjera zle duhove, koje neudate djevojke treba da stave pod jastuk da pronađu srodnu dušu itd.

Jedno od magičnih bilja po starim vjerovanju jeste i lovor. Listovi ove biljke bez koje se ne može zamisliti priprema pasulja i uopšteno mnogih srpski jela, vjerovalo se da ako se zapali u domu tjera zle duhove i priziva sreću. A posuda u kojoj je gorio lovor bi se nosila iz prostorije u prostoriju, kako bi se dimom rasterala negativna energija.

Sujeverje i običaji na stranu, i danas je dobro zapaliti lovorovo lišće u domu, ali razlozi nemaju nikakve veze sa mistikom.

Vjerovatno niste znali ali svega jedan izgorjeli list lovora će pomoći da uklonite vlagu iz doma i riješite se neprijatnih mirisa.

Ova biljka poseduje esencijalna ulja koja pomažu u čišćenju disajnih puteva i opuštanju cijelog tijela. Ako redovno palite po jedan do dva lista, nestaće neprijatni mirisi, nestaće glavobolja i bukvalno ćete prodisati. 

Leti je ovaj ritual posebno koristan jer tera insekte. Dva zapaljena lista dnevno pomažu da se riješite komarca mnogo bolje od bilo kog skupog kupovnog sredstva.

Stavite na tanjirić dva lista, upalite ih i obiđite cijeli stan, pustite da se dim proširi prostorijama i učini svoje. Nakon svega 10-ak minuta vazduh u vašem domu će biti svjež, vi ćete se osećati opuštenije, a riješićete se i komaraca.

(mondo.rs)

Ne propustite