DODAJTE U ŠAMPON PRSTOHVAT SOLI I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Jeftin trik koji znaju samo profesionalci -ŽENE SU ODUŠEVLJENE, PROVJERENO RADI!

Praktična žena
DODAJTE U ŠAMPON PRSTOHVAT SOLI I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Jeftin trik koji znaju samo profesionalci -ŽENE SU ODUŠEVLJENE, PROVJERENO RADI!
.

Od davnina se so koristi u kozmetičkoj industriji, a profesionalci otkrivaju kućne "cake" koje će pomoći da imate zdraviju kosu i kožu, pa čak i da se riješite modrica.

Tajna koju znaju samo profesionalci jeste da je obična kuhinjska so najbolji saveznik za ljepotu i njegu kose i kože. Ova namirnica je već dobro poznata po svojim zdravstvenim benefitima. Mnogi je koriste kao kupku za stopala, ali postoje i mnogi drugi načini za njenu upotrebu koji daju fenomenalne rezultate.

Isprobajte neke od njih, nećete se pokajati!

Protiv masne kose

Ako vam se kosa brzo masti, možete da isprobate ovaj trik: dodajte prstohvat soli u šampon koji redovno koristite. Normalno operite kosu, koristite balsam i postupak ponovite nekoliko puta u narednim danima. Vrlo brzo ćete primijetiti da vam se kosa manje masti. 

Da biste povećali volumen kose, so takođe može da pomogne. Kombinujte ovu namirnicu sa regeneratorom, zagrijte smjesu na laganoj vatri, pa nanestite na kosu i masirajte od korena do vrhova. Držite pakovanje na glavi otprilike 20 minuta, pa isperite. Rezultati će vas oduševiti. Vrhovi će biti ukroćeni, spriječiće se njihovo "krzanje", a generalno će vam kosa djelovati bujnije i zdravije.

Njega lica

Pomiješajte so sa tečnim sapunom ili kremom za čišćenje lica. Nježno utrljajte smjesu na kožu i isperite toplom vodom. Ova vrsta pilinga bi trebalo da pomogne u održavanju nivoa vlažnosti kože i ukloni stare mrtve ćelije kože.

Za mekša stopala

Ako ste cijeli dan na nogama, velika je vjerovatnoća da će vam se koža na stopalima osušiti i ispucati, pogotovo ako nosite otvorenu obuću. So pomiješana sa maslinovim uljem može da vam pomogne da se riješite problema suhe kože na stopalima. Utrljajte smesu na stopala jednom ili dva puta nedeljno i primijetićete kako vam je koža postala mekša, a spriječićete i da ispuca. Da bi miris bio prijatniji, koristite esencijalno ulje po vašem izboru.

Ublažite modrice

Genijalan trik da ublažite vidljivost modrica - pomiješajte dvije kašike soli sa vodom i smjesu dobro utrljajte na mjesto gdje je podliv. Tragovi će nestati vrlo brzo.

(mondo.rs)

Ne propustite