SMETA VAN TANKA I LOMLJIVA KOSA? Primjenite ovaj recept i kosa će vam rasti „kao iz vode“

Moda i ljepota
SMETA VAN TANKA I LOMLJIVA KOSA? Primjenite ovaj recept i kosa će vam rasti „kao iz vode“
Da li ste znali da vam sok običnog crvenog luka zaista može pomoći da smanjite gubitak kose

Da li ste znali da vam sok običnog crvenog luka zaista može pomoći da smanjite gubitak kose, zaustavite rast sijede kose i istovremeno ubrzate rast kose i poboljšate njen kvalitet.

Ako čeznete za gustom i sjajnom kosom, mi imamo pravi recept! Da li ste znali da vam sok običnog crvenog luka zaista može pomoći da smanjite gubitak kose, zaustavite rast sijede kose i istovremeno ubrzate rast kose i poboljšate njen kvalitet?

main-qimg-7ff7777f07c8b36138424720d6c07a85

Stopa rasta kose definitivno zavisi od gena, ali zbog različitih spoljnih i unutrašnjih faktora naša kosa ne raste maksimalnom brzinom. Neki kućni lijekovi čiji se recepti prenose sa generacije na generaciju mogu vam pomoći. Metoda crvenog luka je navodno vrlo efikasna, a koriste je čak i mnoge poznate ličnosti iz Holivuda.

U nekoliko odvojenih studija dokazano je da crveni luk sprječava gubitak kose u čak 87% slučajeva. I sami ćete biti iznenađeni izgledom kose u roku od mjesec dana. Dermatolozi kažu da nema loših efekata na vlasište ili kosu. Crveni luk je izuzetan jer je bogat sumporom koji podstiče proizvodnju kolagena koji je veoma važan za rast kose.
  
Sok od luka takođe je dobar za poboljšanje cirkulacije na glavi. Takođe, smanjuje upale na koži jer ima antibakterijska svojstva. Sok od luka čini vašu kosu jačom, otvara folikule dlake i sprječava infekcije kože glave. Oni koji su primjenili ovu metodu kažu da pokazuje rezultate već poslije mjesec dana! Recept za rast kose sa crvenim lukom: Ogulite i naribajte dva ili četiri crvena luka i iscjedite njihov sok (ili luk pomešajte u blenderu i iscjedite sok ili još bolje - u sokovniku).

U ovaj sok dodajte 1 kašiku meda i miješajte. Ovim sokom masirajte vlasište i ostavite da deluje oko 15-30 minuta. Miris je jak, ali vrijedi truda. Možete da držite do sat vremena ako vam se ne žuri. Poslije ovog tretmana operite kosu kao što biste inače. Tretman treba primenjivati dva do tri puta mjesečno. Isprobajte i uvjerite se sami!

Ne propustite