MOGU LI SE ZMIJE PENJATI PO FASADAMA KUĆA? Mišo iz Trebinja je dao odgovor: Ovog vikenda ulovio dva poskoka

Aktuelno
MOGU LI SE ZMIJE PENJATI PO FASADAMA KUĆA? Mišo iz Trebinja je dao odgovor: Ovog vikenda ulovio dva poskoka
Koordinator za deminiranje Javne ustanove “Ekologija i Bezbjednost” iz Trebinja Mišo Pamučina ovoga je vikenda ispred trebinjskih kuća ulovio da poskoka i to jednog ispred kuće, a drugog na balkonu kuće u trebinjskim prigradskim naseljima.

Koordinator za deminiranje Javne ustanove “Ekologija i Bezbjednost” iz Trebinja Mišo Pamučina ovoga je vikenda ispred trebinjskih kuća ulovio dVa poskoka i to jednog ispred kuće, a drugog na balkonu kuće u trebinjskim prigradskim naseljima.

Sve se dešavalo u trebinjskim prigradskim naseljima, u kojim su vlasnici dvije pomenute kuće bili prestravljeni kada su ugledali najotrovniju vrstu zmije u Hercegovini.

neza

Foto: Nezavisne

“Ovaj poskok na balkonu kuće nije nikako mogao dospjeti na to mjesto, osim preko fasade kuće, a vlasnici su ostali nasmrt preplašeni kada su ovu otrovnicu našli kako se kroz persijane pokušava uvući u unutrašnjost kuće, pa su zatvorili balkonska vrata i pozvali našu ustanovu”, istakao je Pamučina.

Kaže da ga je poziv zatekao kod kuće, te da nije imao vremena ni da obuče radno odijelo, već je odmah krenuo na teren, s obzirom na dramatičnost situacije, a obje zmije je morao ubiti.

“Nemam običaj da ih ubijam, ali sam ovoga puta ubio obje, s obzirom da su bile jako ljute, otimale su se i grizle hvataljku, oko koje su obmotavale tijelo, a i zbog činjenice da su u pitanju najotrovnije vrste zmija koje sam dugo morao voziti do nepristupačnih terena”, kaže dalje Pamučina.

Kaže da sve više poziva o zmijama koje treba uloviti dobija i iz centra grada, jer je u posljednje vrijeme u Trebinju registrovana prava najezda ovih gmizavaca. U posljednjih mjesec dana je, kako kaže, malo koji dan da ga ne zovu radi ovakvih intervencija, zbog čega apeluje na sve koji se kreću u prirodi da obuvaju dublju obuću i da paze gdje staju, pišu Nezavisne.

(Nezavisne.com)

Ne propustite