Sahranjen Novica Zdravković

Region
Sahranjen Novica Zdravković
Pjevač Novica Zdravković sahranjen je danas u 12 časova na Centralnom beogradskom groblju, pišu "Nezavisne".

Pjevač Novica Zdravković sahranjen je danas u 12 časova na Centralnom beogradskom groblju, pišu "Nezavisne".

Pomenu su prisustvovali njegova porodica, supruga Jelena, sin Dušan kao i mnogobrojni prijatelji ali i kolege sa estrade.

Porodica je željela da popularnog pjevača isprati mirno, bez velike medijske pompe i gužve.

Stevan Anđelković i Nemanja Nikolić i Miki Mećava, menadžer Bane Obradović došli među prvima na opjelo.

Popularni pjevač preminuo je 16. juna uveče u bolnici usljed duge i opake bolesti sa kojom se borio. Folker je skoro dvije decenije liječio kancer bešike ali je nažalost bolest bila uporna i nije uspio da se izbori sa njom iako je imao operaciju prošle godine.

Novica je bio vedrog duha, govorio je za jedne novine da ga bolest ne opterećuje, pridržavao se pravila i savjeta ljekara, redovno odlazio na kontrole a sve ostalo je prepustio Bogu i zdravstvenim radnicima. Podsjetimo Novica Zdravković napisao je pjesmu svom bratu Tomi " Umoran sam od života" , imao je velike hitove a posljednja dva albuma doživjela su nevjerovatan uspjeh. Na Beogradskom sajmu 2005. godine održao je najveći solistički koncert pred domaćom publikom.

Novica Zdravković nerijetko je isticao da je njegov sin Dušan talnetnovan za muziku, ali nije želio da ga pošalje u takmičenje već da bude kantautor kao njegov otac i stric.

Ne propustite