Poruka Abazovića: "Svima da bude jasno, a naročito zvaničnom Beogradu..."

Bosna i Hercegovina
Poruka Abazovića: "Svima da bude jasno, a naročito zvaničnom Beogradu..."
.

Svima treba da bude jasno, naročito zvaničnima iz Beograda koji se poprilično bave Crnom Gorom u zadnje vrijeme - da je ovo nezavisna država koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i ne pristaje na poniženja, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

On je kazao i da se situacija u Crnoj Gori predimenzionira, pogotovo van zemlje.

dritan

"Mislim da ponekad, bez potrebe, predimenzioniramo situaciju i skloni smo podleći opštoj propagandi koja se snažnije odvija van zemlje, nego u samoj Crnoj Gori. Sjetite se samo koliko je ovakvih situacija bilo i sve su, na kraju, prevaziđene na prilično dobar način. Koliko je samo bilo napada u periodu odluka o nastupanju na izborima, formiranja Vlade, predlaganja mandatara, šta se sve dešavalo kada je na red došao Sporazum...

Mnogo prašine, a malo konkretizacije. Zato, relaksirano! Svima treba da bude jasno da su nacionalni interesi Crne Gore ispred bilo kakvih partijskih kalkulacija. Mi moramo da afirmisemo građanski koncept i evropsku politiku i sve naše odluke moraju biti kompatibilne sa tim ciljevima. Oko toga nema rasprave", kazao je Abazović za Vijesti.me

On je podsjetio da Crna Gora vodi dobrosusjedsku politiku.

"Apelujem na sve aktere da se manemo nacionalizma, neprijateljstva i prošlosti, jer nam to nije donijelo ništa dobro. Budimo posvećeni rješenju problema i mijenjajmo budućnost. Spreman sam na dijalog sa kolegama i on je u ovom trenutku prijeko potreban. I premijer i lideri stranaka parlamentarne većine znaju da je izlaz iz ove situacije u razgovoru i dogovoru", zaključio ja Abazović.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o Srebrenici u parlamentu Crne Gore "stavi kolektivni žig na svakog pripadnika našeg naroda" jer se u njoj, kako je naveo, "ne pominju pojedinci koji su počinili užasna dela".

IzvorRadiosarajevo

Ne propustite