NAPRAVITE SAME ULJE ZA SUNČANJE, NE TREBATE TROŠITI NOVAC: Sastojke imate u kuhinji, SVI ĆE VAM ZAVIDJETI NA BOJI

Praktična žena
NAPRAVITE SAME ULJE ZA SUNČANJE, NE TREBATE TROŠITI NOVAC: Sastojke imate u kuhinji, SVI ĆE VAM ZAVIDJETI NA BOJI
.

Kako najbrže pocrnjeti u 7 koraka

NanIJeli ste zaštitu i pripremili  kožu?

Odlično.

Evo onda konkretnih savJeta kako brzo pocrnJeti.

Sunčanje ne zahtjeva neki poseban recept, iako će vam sam proces pomalo ličiti na proces pečenja. Čak i hrana, usled izlaganja viskoj temperaturi, potamni. Ali baš ako i kod hrane, morate da vodite računa da ne izgorite.

Nađite mJesto za sunčanje. Iako nam je prva asocijacija za sunčanje plaža ili prostor oko bazena, činjenica je da blizina vode nije neophodna da biste dobili dobar ten, već je ona tu da bi vam pružila osveženje. Sa druge strane, ono što vam treba je sunce i možete  se podjednako dobro sunčati na svojoj terasi, u bašti ili bilo kojem mestu pod Suncem.

Ne tuširajte se prIJe sunčanja. Naša koža ima prirodna ulja koja potpomažu proces tamnjenja. Proizvodi sa kojima se tuširamo često isušuju kožu, a ona ipak  bolje prima boju kada je dobro hidrirana ili masna.

suncanje

MIJenjajte položaj. Ukoliko ste stalno okrenuta licem prema Suncu, nećete ravnomJerno pocrnJeti.  Savršen ten je ravnomJerno raposređen. MIJenjajte položaj na svakih 15-30 minuta.

Zaštitite oči. Zatvorite ih, prekrijte šeširom ili komadićima vate. I naočare su dobra opcija, ali budte pažljivi da ne završite sa smešnom belom senkom na licu.

Sunčajte se u vodi. Lezite na neki plutajući dušek  i iskoristite prednosti reflektujuće površine vode. Ukoliko vam je cilj da brzo uhvatite boju, ovo je prava stvar. Ipak, nije poželjno da ovako provedete cijeli o dan, ma kako blizak dodir sa vodom delovao osvežavajuće. Lako se pocrni, ali i izgori. Na isti način možete iskoristiti moći reflektujućih podloga za sunčanje.

 Izaberite pravo vrijeme za sunčanje.

Idite postepeno, posebno ako imate baš sveijtao ten, Počnite sa 15 minuta na suncu pa vremenom povećavajte vrijeme za po 5 minuta.

Ukoliko planirate da provedete dosta vremena na suncu, izbegavajte vijreme između 10 ujutru i 16 časova popodne.

Ukoliko planirate brzinsko sunčanje, 30 minuta  u periodu kada je Sunce najjače biće dosta da podstakne proizvodnju melanina u vašoj koži.

Proces tamnjenja ne prestaje kada se sklonite sa sunca već se nastavlja i onda kada se sklonite u hlad

Ukoliko vam je koža pocrvenjela, sklonite se sunca. To je samo znak  da ste izgorjeli. Iako će vremenom crvenilo da zamijeni taman ten, svako duže ostajanje na suncu samo povećava šanse da dobijete opekotine od sunca .

U nastavku vam donosimo najjednostavniji recept za ulje za sunčanje. 

Svi će vam pozavidjeti na boji, a priprema je i više nego jednostavna. 

suncanje1

Ovo prirodno ulje zapravo je macerat za sunčanje, jer nastaje tako da se u maslinovo ulje dodaju biljke.

Potrebno je: 

- 3 dl maslinovog ulja

- 2 mrkve

- 6,7 mladih oraha 

Uzmite teglu i u nju izrerendajte mrkvu, naseckajte orahe i prelijte maslinovim uljem. Dobro zatvorite i ostavite najmanje 4 sedmice (a najbolje bi bilo 40 dana) da odstoji na suncu.

Povremeno promućkajte sadržaj. Kada prođe vrijeme “sunčanja” ulja, procijedite, a dobijeno ulje sipajte u bočicu.

S obzirom na to da ovaj preparat ne štiti od štetnih sunčevih zraka, odnosno, njegov zaštitni faktor je dva, prije nego što nanesete ulje zaštitite se kremom sa faktorom, a nakon pola sata nanesite ulje.

Već nakon dva dana primijetićete ćete laganu preplanulost. Uz brzo tamnjenje, prednost ovog macerata je i što će vam koža biti mekana i nahranjena.

Ne propustite