NAPITAK OD 2 NAMIRNICE BUKVALNO UNIŠTAVA UNIJETE KALORIJE I TOPI SALO: Pomaže samo kada se pije u OVO ODREĐENO vrijeme

Zdrav život
NAPITAK OD 2 NAMIRNICE BUKVALNO UNIŠTAVA UNIJETE KALORIJE I TOPI SALO: Pomaže samo kada se pije u OVO ODREĐENO vrijeme
-

Zamislite situaciju da jedete, a da se te unete kalorije ne lijepe za vas... Postoji način!

Domaći prirodni lijekovi rijetko su komplikovani za pripremu, obično kombinuju nekoliko dostupnih namirnica, a njihovi benefiti po zdravlje su brojni. Jedan od takvih je kombinacija grejpfruta i meda.

Osim što će pomoći gojaznim osobama da se izbore sa viškom kilograma, ovaj kućni "lijek" se snažno bori protiv hipertenzije i bolesti kardiovaskularnog sistema.

Dakle, ljeto je pred vratima, ako vam smeta koji kilogram viška, evo šta prvo treba da uradite - nabavite jedan veliki, zreo grejp i med. Obe ove namirnice imaju nevjerovatna ljekovita svojstva jer sadrže elemente koji su vrlo dragocjeni za naše zdravlje.

Inače, od davnina je poznato da je grejp odličan saveznik vitke linije, gotovo da nema dijete koja ga nema u jelovniku. Grejpfrut sadrži pektin, koji pomaže u efikasnom uklanjanju viška holesterola iz tela, a takođe normalizuje metabolizam. A likopen je najjači prirodni antioksidant koji štiti telo od ateroskleroze i kardiovaskularnih bolesti.

Opasnost kod grejpa jeste ako se pretjera sa količinom. Ako ga jedete cijeli dan, postoji rizik da dobijete čir. Zato tu med pomaže, čija su ljekovita svojstva poznata naširoko. On je bogat izvor vitamina i minerala, a ova kombinacija je posebno dobra jer med eliminiše kiseline iz grejpfruta. Napitak od grejpfruta i meda mogu da koriste i osobe koje imaju blaži oblik gastrointestinalnih tegoba.

Evo i kako da napravite ovaj napitak...

screenshot-41

Sastojci:

1 veliki zreli grejp
1 kašika meda

Priprema:

Veoma je važno da grejpfrut bude hladan. Presjeći ga na pola i kašikom izdubiti sadržaj. Staviti "meso" grejpa i med u blender i dobro usitniti.  Svakog dana pola sata nakon obroka popiti ovaj napitak. Ispijati polako.

Ovaj sok će vam pomoći da sagorite gotovo polovinu kalorija koje ste unijeli pola sata ranije.

Nutricionisti, pak, napiminju, da to ne znači da možete da se svakodnevno prejedate i efekat neutrališete ovim napitkom. On pomaže, ali nije čarobni štapić, imajte to na umu. Ključ vitke linije je uravnotežena ishrana. 

(mondo)

Ne propustite