OTARASITE SE TAMNIH KOLUTOVA OKO OČIJU U OVIH 7 JEDNOSTAVNIH POTEZA: Vratite svjež i mladalački izgled!

Moda i ljepota
OTARASITE SE TAMNIH KOLUTOVA OKO OČIJU U OVIH 7 JEDNOSTAVNIH POTEZA: Vratite svjež i mladalački izgled!
Imamo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ih eliminišete.

Da li vam tamni krugovi kvare svjež i mladalački izgled vaših očiju? Imamo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ih eliminišete.

Stavite svježe narezane krastavce ili ledene vrećice zelenog čaja namočene u bademovo mleko ili ružinu vodu na zatvorene oči. Ovo će smanjiti upalu oko očiju, ublažavajući znakove umora. U ishranu dodajte još celera, kupusa, špargli i banana. Ova hrana ima diuretička svojstva koja uklanjaju zadržavanje tečnosti i uravnotežuju važne katalizatore poput kalijuma (kontroliše nivo tečnosti u tijelu radi smanjenja natečenosti oko očiju, što pogoršava tamne krugove), istovremeno dodajući zdrava vlakna.

Uključite „adaptivne“ sastojke u svoju rutinu

Adaptogeni su po definiciji biljke koje povećavaju našu otpornost na stres, nervozu i umor. Piće napravljeno od grmlja ashvaganda ublažava stres u tijelu, koji je obično uzrok ovih neugodnih tamnih krugova. Ostali efikasni adapteri su mak koji možete dodati u smoothie. Uvijek imajte svježu, hladnu, prirodnu vodu sa antioksidansima. U vodu koju pijete dodajte nekoliko kriški pomorandže, krastavaca, limuna ili limete za dodatni vitamin C, za prirodno smanjenje upale i oteklina i vidjećete da koža postaje svjetlija i glađa.

Ne zanemarite odmor

Za vrijeme ciklusa zdravog spavanja, vaše tijelo ulazi u stanje popravljanja štete koja se dogodi tokom dana. Pokušajte jesti večeru otprilike u isto vrijeme svakog dana i slijedite večernju rutinu (tuš, vrijeme za meditaciju, popodnevni eliksir, šta god želite) da uđete u redovan ciklus tako da vaše tijelo "zna" da je vrijeme za spavanje.

Ne zaboravite kremu za sunčanje

Za sunčane dane, zimi i ljeti, primjenjujte kremu za sunčanje sa SPF30 bez cinkovog oksida.

Uzmite dobar probiotik

Pronađite probiotik koji može preživjeti stomačne kiseline i naseliti se u crijevima. Uravnotežena crijevna flora pomaže u apsorpciji vitamina grupe B, koji su takođe od vitalnog značaja za lijepu, zdravu kožu.

Ne propustite