PRVA ISPOVIJEST DALILE DRAGOJEVIĆ NAKON VELIKOG GUBITKA: Odlučili smo se za vantjelesnu oplodnju, poslije par dana su nam saopštili...

Show
PRVA ISPOVIJEST DALILE DRAGOJEVIĆ NAKON VELIKOG GUBITKA: Odlučili smo se za vantjelesnu oplodnju, poslije par dana su nam saopštili...
Dalila i Dejan Dragojević su nedavno objavili tužne vijesti o gubitku bebe, a sad je rijaliti zvijezda na svom Jutjub kanalu ispričala prvi dio svog iskustva vezanog za vanjtelesnu oplodnju.

Dalila i Dejan Dragojević su nedavno objavili tužne vijesti o gubitku bebe, a sad je rijaliti zvijezda na svom Jutjub kanalu ispričala prvi dio svog iskustva vezanog za vanjtelesnu oplodnju.

- Plakala sam danima prije i poslije toga, kao i tog dana. Kad smo poželjeli da imamo bebu, krenuli smo na razne pretrage da vidimo da li ne možemo da se ostvarimo kao roditelji zbog nekih zdravstvenih problema ili je to od Boga. Sa nalazima je bilo sve okej, osim što je meni bio povišen nalaz štitne žlijezde, ali ne previše - počela je priču Dalila.

- Sve što su nam doktori rekli i što smo pročitali po forumima je na nekom stručnom jeziku, tako da ne možemo sve da razumijemo baš najbolje. Prije dvije-tri godine sam išla na ispitivanje jajovoda, ali su mi tada radili neku jako bolnu metodu za koju sam tek kasnije saznala da je zastarjela i da se skoro nigdje ne koristi. Zbog toga sam imala strah da ponovo radim ispitivanja, ali je na kraju sve prošlo u najboljem redu. Ispostavilo se da mi je lijevi jajovod začepljen, ne skroz ali da ima neko začepljenje, dok je desni prohodan. Za to ne postoji adekvatan lijek. Mogu samo da se "produvaju", ali to nije to. To su dvije jako male cjevčice koje imaju male dlačice po sebi, i ako bi se to operisalo i izvuklo vrlo lako bi moglo da dođe do vanmaterične trudnoće - dodala je Dragojevićeva.

2547127-dalila-dejan-dragojevic-sonja-spasic-ls

- Doktor nam je rekao da je sve u redu i da je sad sve do Boga, odnosno da možemo da dobijemo bebu sada ili za sedam godina. Odlučili smo se za vantjelesnu oplodnju, pa sam svaku noć i dan dobijala injekcije u stomak. Pije se i terapija. Iako je riječ o hormonskoj terapiji, ja sam kroz to prolazila kao da se ništa ne dešava. Cijeli proces je trajao četiri mjeseca. Kada su vadili folikule, mala jajašca koja se stvaraju u tom procesu, ispostavilo se da ih kod mene ima osam, dok je kod nekih žena taj broj četiri, kod nekih 12, a kod nekih nijedno. Uspavali su me i izvukli ih, a potom su nam saopštili da se nijedan nije oštetio. Poslije par dana su nam saopštili da je sedam od osam uspjelo da se oplodi embriona, malih tkiva od kojih nastaju bebice - nastavila je izlaganje rijaliti zvezda.

- Nakon par dana su nam rekli da je od tih sedam šest kvalitetno, a da sedmi nisu željeli da uzmu u obzir jer nije za zaleđivanje. Došao je i dan kada se odlučuje o embrio-transferu, odnosno o broju embriona. Ako se implementira više, onda je i veća vjerovatnoća da ostanete u drugom stanju, ali isto tako možete i da dobijete blizance, što ne žele baš svi. Mi smo se odlučili za dva. Tih dana mi je skočila štitna jer su mi svaki dan vadili krv. Predivan je bio osjećaj tog dana kad su radili embrio-transfer. Osjetila sam neku toplinu. Mnogo sam se radovala, a ovo iskustvo me je naučilo da ne trčim pred rudu, odnosno da se ne radujem prerano - zaključila je Dalila.
 

(Blic.rs)

Ne propustite