ZBOG OVIH GREŠAKA SE ZNOJITE JOŠ VIŠE: Samo 1 caka je dovoljna da se znoj uopšte ne osjeća

Zanimljivosti
ZBOG OVIH GREŠAKA SE ZNOJITE JOŠ VIŠE: Samo 1 caka je dovoljna da se znoj uopšte ne osjeća
Ko ne voli ljeto, blistavo nebo bez oblačka i toplo sunce na koži? I

Ko ne voli ljeto, blistavo nebo bez oblačka i toplo sunce na koži? I ko ne mrzi znoj kad počne da se sliva niz leđa i pazuhe i ostavlja fleke svuda po odjeći?

Da biste spriječili pretjerano znojenje, a naročito da biste izbjegli neprijatan miris koji se zbog znoja širi, svakako već koristite dezodoranse a, po potrebi, i antiperspirante. Poznato vam je da sredstva protiv znojenja treba nanijeti uveče, na čistu kožu, poslije tuširanja a prije odlaska na spavanje. Tako će imati maksimalno dejstvo sutradan.

cropped-feetstink-949220168-770x553-650x428

Ako vam se pojačano znoje noge, uz trikove koji će vam olakšati dan, važno je i da redovno mijenjate čarape i obuću. Čarape treba da budu pamučne, a cipele i patike kožne, jer ovi materijali omogućavaju koži da "diše". Svakom paru obuće treba bar 24 sata "odmora" tokom kojih će se postava i tabanica osušiti, a unutrašnjost dobro provjetriti.

Pošto je znojenje najviše izraženo tokom vježbanja kao i poslije treninga, treba da nosite prikladnu odjeću, od tkanina napravljenih specijalno tako da koža diše. Takođe, važno je da se odmah poslije treninga presvučete, a dobro je i ako možete da ovu opremu operete odvojeno od ostale garderobe u veš-mašini. Idealno je da, kad god je to moguće, vježbate napolju a ljeti su za to najbolji jutarnji i večernji termini.

Ako nešto od ovoga ne radite, sigurno je da su to greške zbog kojih vam znoj još više smeta.

Međutim, ono na šta mnogi ne obrate pažnju jeste činjenica da čist znoj, sam po sebi, nema pretjerano neprijatan miris. On počinje da smrdi tek kad ostane na prljavoj koži, jer tada počinje razvoj mikroba od kojeg taj neprijatan miris i potiče.

Da biste kožu još bolje očistili, tokom ljeta nije dovoljno da se samo tuširate već se savjetuje i primjena pilinga za tijelo. Danas se na tržištu mogu naći brojni preparati koji kombinuju kupku i piling,  pa ćete oba posla obaviti istovremeno. Ako imate vremena i više volite da odvojite ove tretmane, možete poslije tuširanja nanijeti poseban piling, istrljati se nježno lufa rukavicom ili mešavinom spremljenom po domaćem receptu i onda isprati tijelo mlakom vodom.

Ne samo da ćete imati savršeno čiste pore, manje se znojiti i znoj imati manje neprijatan miris, već ćete u velikoj mjeri riješiti problem sa aknama ako ih imate na tijelu.

Ne propustite