Dodiku stiglo pismo iz Srbije: Bilo bi komično da nije tragično, naš narod sa obje strane Drine treba da zna!

Bosna i Hercegovina
Dodiku stiglo pismo iz Srbije: Bilo bi komično da nije tragično, naš narod sa obje strane Drine treba da zna!
Čitava ta priča oko izbacivanja bi bila komična da nije tragična.

Borko Stefanović, zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde uputio je danas pismo članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku. Pozvao ga je da prestane da napada i kleveće predstavnike opozicije u Srbiji.

U pismu Stefanović odbacuje Dodikove navode da ga je izbacio iz kabineta jer mu je postavljao ultimatume dok je kao član Vlade Srbije dolazio u Banjaluku kada je Dodik bio predsjednik entiteta Republika Srpska.

Stefanović je naveo da je kao zvanični predstavnik Srbije išao u zakazane i planirane posjete Banjaluci kako bi definisali određene projekte pomoći države Srbije Republici Srpskoj. Ali i usaglasili politike vezane prije svega za poštovanje Dejtonskog sporazuma.

-Ne reagujem ni zbog Vas ni zbog sebe već zbog našeg naroda sa obje strane Drine koji treba da zna da nikada iz Beograda prema Republici Srpskoj nisu išli nikakvi ultimatumi. Već smo u često složenim okolnostima radili zajedno kako bi na najbolji način zaštitili interese srpskog naroda, Republike Srbije i Republike Srpske, napisao je Stefanović, javlja Beta.

Stefanović je također dodao da ni on, niti bilo koji drugi predstavnik Srbije, nisu doživjeli da ih iz Republike Srpske istjeruje njen predsjednik. Istakao da su tokom njegovih posjeta Banjaluci sa Dodikom bili i ministri iz Vlade RS.

-Čitava ta priča oko izbacivanja bi bila komična da nije tragična. A tragična je, jer se i lažne anegdote mogu upotrebiti za podjele i antagonizme između našeg naroda. Što direktno ugrožava Republiku Srpsku i Srbiju. Tragična je, jer ste vi svjesni tog rizika koji vas nažalost ne interesuje, dodao je Stefanović u pismu Dodiku.

Ne propustite