Uprkos štrajku: Vakcinacija se nastavlja u punom obimu, građani zabrinuti

Aktuelno
Uprkos štrajku: Vakcinacija se nastavlja u punom obimu, građani zabrinuti
Koordinator vakcinacije Kantona Sarajevo, Ademir Spahić istakao je da će imunizacija građana biti nastavljena

Podsjećamo, u ponedjeljak 14.juna je nastavak, odnosno radikalizacija štrajka 8000 medicinara u kantonu, a pacijenti su zabrinuti i zbunjeni

Koordinator vakcinacije Kantona Sarajevo, Ademir Spahić istakao je da će imunizacija građana biti nastavljena u ponedjeljak, bez obzira na najavu štrajka Sindikata radnika u zdravstvu Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

- Vakcinacija i revakcinacija se nastavlja u punom obimu kako je planirano. Štrajk kolega je sasvim legitimno i demokratsko pravo, ali isto tako zdravlje građana je na prvom mjestu. S obzirom da je proglašena pandemija, a jedino rješenje je imunizacija, jasno zakon o zdravstvenoj zaštiti, a mislim i neki od krivičnih zakona kaže da se ne smije ugrožavati zdravlje naših sugrađana, izjavio je Spahić za N1.

Između ostalog, navodi kako će Zetra kao vakcinalni punkt normalno raditi kao i prethodnih dana.

Koordinator vakcinacije u KS, kazao je da je ovaj Zavod tvorac plana imunizacije u kantonu te sve vezano za kategorije koje su imunizirane do sada kao i koliko vakcina imamo za imunizaciju i koliko ih je najavljeno u narednom periodu. 

Podsjećamo, u ponedjeljak 14.juna je nastavak, odnosno radikalizacija štrajka 8000 medicinara u kantonu, a pacijenti su zabrinuti i zbunjeni.

- Nakon što nadležni ministar nije našao za shodno da se obrati predstavnicima većinskih sindikata koji okupljaju osam hiljada radnika u javnom sektoru Kantona Sarajevo, da ih pozdravi i kaže da je traženje rješenja ovog problema prioritet ove Vlade, a znamo da su ministri i premijer razgovarali sa ugostiteljima ili rješavali na livadi problem količine krompira u studentskim tanjirima, jasno je da je jedini način bila radikalizacija štrajka, izjavila je prethodno Mubera Šahinagić iz Sindikata radnika u zdravstvu. 

Ne propustite