TRIK OD 10 SEKUNDI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA SMRŠATE: Prvo ovo uradite kad ustanete iz kreveta

Zanimljivosti
TRIK OD 10 SEKUNDI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA SMRŠATE: Prvo ovo uradite kad ustanete iz kreveta
Studija objavljena u naučnom časopisu „Plos one”, koju je vodila Elina Helender sa Tampere Univerziteta u Finskoj

Iako nije pohvalno voditi računa o kilogramima samo kada dođe ljeto i vrijeme da pokažemo tijelu u kupaćem kostimu, ipak, većina nas to čini. Zatvorena zimska garderoba nam dozvoljava da se opustimo, pa onda tragamo za nekom instant efikasnom dijetom.

198364680-823840611882829-6776460169304778383-n

Studija objavljena u naučnom časopisu „Plos one”, koju je vodila Elina Helender sa Tampere Univerziteta u Finskoj, predlaže kako da smršate nakon samo mjesec dana i to samo što ćete u svoju dnevnu rutinu uvesti jednu stvar. Ukoliko želite da smršate što prije, mjerite se svakog jutra.

"Ustanite iz kreveta, idite do kupatila i odmah potom stanite na vagu da se izmjerite. Neka vam ovo postane navika koju ćete upražnjavati svakog dana",  objasnio je Roj fitnes trener Maršal Roj.

Istraživanje je pokazalo da su žene koje su mjerile težinu svakog dana, brže mršavile u odnosu na one koje su to činile jednom nedjeljno. Od 1800 učesnika istraživanja oni koji se se mjerili svakog dana tokom godinu dana imali su u prosjeku 10 kilograma manje od onih koji su to činili jednom mjesečno.
 

Ne propustite