UJEO VAS JE KOMARAC, SAMO NAMAŽITE OVU NAMIRNICU: Svrab nestaje u sekundi, RIJEŠITE SE MUKE

Porodica i zdravlje
UJEO VAS JE KOMARAC, SAMO NAMAŽITE OVU NAMIRNICU: Svrab nestaje u sekundi, RIJEŠITE SE MUKE
-

Osim što je zujanje komarca nenormalno iritantno, njihovi ujedi su mnogo gori, izluđuju nas i konstantno tjeraju na češanje.

Mnogi pribjegavaju proizvodima iz apoteke, ali ćemo, uz nekoliko predloga, pokušati da vam uštedimo budžet.

Većinu ovih stvari svi imate kod kuće, tako da svakako ništa ne gubite ukoliko primijenite neki od savjeta.

1. Sirće

Znamo da ćete odmah pomisliti na miris koji nije baš poput mirisa parfema, ali verujte nam – efikasno je. Čim osjetite ujed, na to mjesto stavite kap sirćeta direktno na to mjesto, a u slučaju većeg broja ujeda, kadu napunite toplom vodom i sipajte 2,5 čaše prirodnog jabukovog sirćeta, a zatim se u toj vodi okupajte. Kupka će umiriti svrab, a ublažiće i crvenilo.

jabukovo-sirce2-880x495

2. Led

Kockicu leda stavite na mjesto ujeda. Ublažiće otok i zapaljenje nakon ujeda bilo kog insekta. Prethodno je umotajte u ubrus ili neku krpu i držite je sve dok se led ne otopi. Nikako ne stavljajte led direktno na kožu, jer mogu da se jave opekotine.

3. Suhi sapun

Vrlo jednostavan način da umirite ujed komarca. Protrljajte mesto ujeda suvim sapunom. Umiriće svrab, samo ne zaboravite da isperete sapun sa mjesta ugriza.

4. Med

Med se odavno koristi za tretiranje manjih tegoba, jer deluje antibakterijski i antizapaljenski. Nanesite samo malo meda na ujed komarca i trebalo bi da se otok smanji, ali i da ublaži svrab.

vrste-meda-580x290

5. Pasta za zube

Naučnici su objavili da određena kiselina, koja je čest sastojak pasti za zube, ima antibakterijska i antizapaljenska svojstva, pa će ublažiti reakciju na ujed komarca. Jednostavno nanesite malu količinu na mesto ujeda i ubrzo će vam biti lakše.

I ne samo to, djeluje čak i kao repelent, pa kad je već nanesete na ujed, držaće neko vrijeme komarce podalje od vas.

Ne propustite