NAPRAVITE DOMAĆI PREPARAT PROTIV "SMRDLJIVE" OBUĆE: Samo 4 sastojka rješavaju ovaj problem, brzo i lako!

Kiosk
NAPRAVITE DOMAĆI PREPARAT PROTIV "SMRDLJIVE" OBUĆE: Samo 4 sastojka rješavaju ovaj problem, brzo i lako!
,

Čest letnji problem je neprijatan miris nogu, jer zbog vrućine lučimo više znoja koji nema "gdje da ode", naročito ako smo cijeli dan u istoj obući, koja ne stiže da se osuši.

Baletanke, salonke, pa čak i patike od jačih materijala neće dozvoliti protok vazduha i mogu dovesti do neprijatnog mirisa.

"Gdje postoji vlaga, postoje i bakterije i šansa za neprijatne mirise", objasnila je Melisa Mejker iz organizacije "Clean my space".

550px-nowatermark-freshen-smelly-shoes-step-5-version-4

"Ako koristite kupovne sprejeve za obuću, dobićete prijatan miris ali oni neće izvući vlagu koja će dalje praviti problem", dodala je ona.

Postoji domaće rješenje, i lako se pravi od samo četiri sastojka!

Uzmite sodu bikarbonu, kukuruzni skrob, belo sirće i esencijalno ulje po izboru, koje će dati prijatan miris. Pomešajte jednaku količinu suhih sastojaka, i dodajte kašiku sirćeta i nekoliko kapi esencijalnog ulja.

"Soda apsorbuje mirise, a kukuruzni skrob vlagu. Na taj način cipele ili patike biće suhe, što će sprečiti dalji razvoj bakterija", rekla je ona.

Pospite ovu mješavinu po unutrašnjosti, malo je utapkajte, a potom obuću ostavite na suncu najmanje pola sata. Istresite prah i gotovo!

Ne propustite