POSTAT ĆE LJEPŠA NEGO IKADA: KOSA će vam rasti kao luda AKO JE OVAKO budete prali!

Moda i ljepota
POSTAT ĆE LJEPŠA NEGO IKADA: KOSA će vam rasti kao luda AKO JE OVAKO budete prali!
,

Pranje kose, odnosno čišćenje kože glave i korjena kose nije samo stvar higijene, već možete podstaći brži rast kose. Naša kosa je svakodnevno izložena čitavom spektru nepovoljnih uticaja na vlasište, kao što su nečistoće, bakterije, lučenje lojnih žlijezda, prašina

Stričnjaci ističu da je samo vlasište, usljed znojenja i prljanja, pogodno za razvoj bakterija koje mogu usporiti rast kose. Zbog toga je važno da detaljno i pažljivo, uz masažu, redovno perete kosu i oslobodite kožu glave nepovoljnih činioca.

gettyimages-1201993199-e1603883110292

Kosa koja je često treitrana proizvodima za oblikovanje kose podložnija je prljanju i rast vlasi se usporava. Zato se potrudite da smanjite korišćenje ovakvih kozmetičkih proizvoda. Takođe, važno je da izaberete šampon i regenerator koji su zaista pogodni za vaš tip kose, a kako biste bili sigurni da ste izabrali pravi, konsultujte se sa stručnjakom.

Masirajte glavu dok perete kosu
Masaža glave tokom pranja je savršen stimulans za rast kose. Počnite jagodicama prstiju da trljate kožu glave od čela, pa sve do potiljka. Osim što pozitivno utiče na kosu, masaža glave je sjajan način da se opustite.

Tokom ispiranja šampona menjajte temperaturu na tušu, ali ne naglo toplo-hladno, već na toplije i mlako. Zbog promjena temperature pojačan je protok krvi u gornjim slojevima epidermisa, koji usklađuje sve procese rasta i regeneracije vlasišta. Ovo je posebno efikasno za tanku kosu kojoj je potrebno dodatno toniranje kože.

Budite nježni prema svojoj kosi.

Ne propustite