Dodik: Srpski i hrvatski narod imaju gotovo identičan pogled na BiH

Aktuelno
Dodik: Srpski i hrvatski narod imaju gotovo identičan pogled na BiH
-

Srpska mora biti dostojanstvena, odlučna i nepokolebljiva, istakao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, reagujući na istup Svena Alkalaja na sjednici Savjeta bezbjednosti.

"Na nivou BiH u skladu sa Poslovnikom Predsjedništva ne može da se iznosi politički stav, pa ni članova Predsjedništva, a pogotovo predstavnika u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, ako to nije usaglašeno", rekao je Dodik. 

Dodik je podsjetio da je istup Alkalaja bio isključivo individualni čin.

"Alkalaj izvršava naredbe svojih nalogodavaca. To nisu zvanični stavovi BiH, ali su se čuli na sjednici Savjeta bezbjednosti. Postavlja se pitanje šta uraditi? Treba da nastavimo sa našom politikom odlučnog branjenja Republike Srpske, suprostavljanje takvim tendencijama. A oni koji to rade, najbolje rade protiv BiH, i tu nema lijeka. Radi se o onima koji promovišu mržnju, pričaju jedno rade drugo, promovišu umjesto pomirenja političke sukobe", naglasio je Dodik u razgovoru za RTRS.

Dodik je poručio da srpski i hrvatski narod imaju gotovo identičan pogled na BiH.

"Imate problem sa Bošnjacima koji hoće daleko više od svega. Sve što čine, čine da bi zauzeli pozicije za predstojeće izbore. Mislim da nisu ni oni problem, koliko njihovi sponzori, Amerika i EU, koji su spremni zbog jedne izjave predstavnika srpskog ili hrvatskog naroda uvoditi sankcije, a s druge strane kršenje svih principa, smatraju da treba tako", zaključio je Dodik.

(Nezavisne novine)

Ne propustite