NEOPISIVA TUGA U TUZLI: Mezar Adise Atiković ne vidi se od cvijeća

Crna hronika
NEOPISIVA TUGA U TUZLI: Mezar Adise Atiković ne vidi se od cvijeća
.

U Gornjoj Tuzli jučer je klanjana dženaza Adisi Atiković, koja je 2. juna pronađena mrtva u svom automobilu na lokalitetu Ilinčice.

U tišini i s velikom tugom od Adise su se jučer posljednji put oprostili članovi njene porodice, prijatelji, komšije, ali i brojni Tuzlaci. Koliko je bila omiljena, dokaz je i slika njenog mezara nakon dženaze, koji je bio sav u cvijeću.

Mnogi su jučer pokušali naći riječi utjehe u trenucima najvećeg bola za Adisinu majku Melahu, oca Zijada te brata Tarika.

Adisini najbliži, ali i svi koji su je poznavali, nijemi od bola pogledom su ispratili tabut do mezarja Izgon.

w873

(Facebook)

Podsjećamo da su se članovi Omladinskog resursnog centra Tuzla, porodica, prijatelji i sugrađani, oprostili od Adise i na Trgu slobode, uz 10 minuta šutnje.

Tom prilikom su prolaznicima dijelili tekst koji je Adisa 2018. godine napisala u sklopu projekta Omladinskog resursnog centra „Literatura kao utopija“ iz kojeg se nazire određena vrsta boli koju je nosila u sebi.

- Nikad nećemo saznati pravi razlog ove tragedije,niti znati za bol i probleme sa kojima se suočavala – poručili su okupljeni.

Adisa Atiković je preminula u 23. godini.

- Svijet je izgubio uspješnu studenticu, dobru prijateljicu velikodušnog srca i nekog ko je u svom domu bila voljena kći i sestra.Ljudi zapravo odu tek kad ih zaborave, a Adisu će njeni profesori uvijek pamtiti kao pametnu, osjećajnu i dragu osobu čiji osmijeh je mogao razvedriti cijelu učionicu - poručili su iz Gimnazije "Ismet Mujezinović" koju je Adisa prije studija pohađala,piše Avaz.

Ne propustite