AZRA HUSARKIĆ SE VIŠE NE TAKMIČI U ZVEZDAMA GRANDA, oglasila se i otkrila razlog: "Ana Bekuta je bila tužna"

Show
AZRA HUSARKIĆ SE VIŠE NE TAKMIČI U ZVEZDAMA GRANDA, oglasila se i otkrila razlog: "Ana Bekuta je bila tužna"
.

Mnogi su primjetili da u Zvezdama Granda više nema Tuzlanke Azre Husarkić. Iako je bila jedna od najboljih, koja je svaki krug završavala sa svih šest glasova, Azra se povukla iz takmičenja.

- Povukla sam se zbog porodičnih stvari. Moj otac se razbolio, situacija je bila veoma ozbiljna. Mjesecima sam bila pod stresom, moj otac nije bio dobro, stalno smo išli od ljekara do ljekara, od bolnice do bolnice. Kada su bila snimanja uvijek sam imala taj neki osjećaj nemoći ili bolje rečeno osjećaj da ako odem može se u međuvremeno nešto sa njim desiti. Iskreno rečeno, situacija u porodici nije bila idealna. Nekako sam išla nazor, sve mi je bilo knap, bez nekih većih priprema. Jave mi kad imam snimanje, pa se ja samo par dana prije toga počnem spremati od pjesme do haljine, pa je sve to bilo neprofesionalno sa moje strane. Pa i koronavirus je učinio svoje. Sve se to skupilo i onda sam izgubila želju za svim time. Nisam jednostavno htjela da se blamiram. Imala sam do tada dobre pjesme, dobre komentare, imala podršku ljudi, kovali su me u zvijezde. Nisam htjela da radim sve to polovično, ili sve ili ništa. Između takmičenja u Zvezdama Granda i moga oca, odlučila sam se za oca i nisam ni jednog momenta požalila, kazala je Azra za "Express"

 

Kako je tvoj mentor Ana Bekuta reagovala na tvoje odustajanje?

 

-Mislim da je ona bila tužnija nego ja. Vodili smo duge razgovore i nekako sam pokušala da opravdam tu svu situaciju. Vodila sam razgovor i sa Sašom, nisam htjela da se bilo ko u svoj toj situaciji loše osjeća. Da se niko ne osjeća izdanim ili prevarenim. Ana i ja smo imali divnu saradanju i mimo tog takmičenja. Iskazala je želju da mi pomogne i oko kompletne situacije sa mojim ocem. Bilo joj je žao i teško. Čule smo se i poslije toga, ali ja nisam htjela da je opterećujem sa mojim privatnim stvarima. Iz svega toga sam izašla u nekim prijateljskim odnosima. Ja nisam ništa htjela ni da objavljujem na društvenim mrežama u vezi razloga mojeg odustajanja. Sa Sašom sam imala jedan konstruktivan, kvalitetan i prijateljski razgovor u kojem je i on izrazio želju da mi pomogne. Ja sam htjela da se sa svim tim sama izborim, da nastavim dalje bez neke pretjerane medijske pažnje. Onaj ko je trebao da zna moj razlog odlaska, taj je i znao.

Sada si se posvetila fakultetu?

-Da, ovih dana smo imali apsolventno slikanje. Bit ću diplomirani pravnik, koja je završila, ne kupljeni već državni fakultet. Mnogi me pitaju kako ću dalje, a ja odgovaram da sam ja oduvijek u muzici, a to je od moje osme godine života. Dakle već punih 16 godina ja pjevam, hej pa to je skoro dvadeset godina! Započela sam na nekim ozbiljnim festivalima, pa su onda uslijedile svadbe, nastupi. Danas se mogu po pitanju muzike svemu prilagoditi. Mogu da budem i koncertni i svadbarski pjevač. Ja sam se dobro namučila da stignem do diplome diplomiranog pravnika, i neću je se odreći ili jednostavno baciti, ali prevelike ambicije po pitanju prava, u tom smislu da upisujem master, nemam. Drago mi je što ću biti fakultetski obrazovani estradni radnik. Voljela bih naravno da budem i u pravu, da me ljudi ne doživljavaju kao klasičnu pjevačicu. Volim da ostanem tu negdje u zlatnoj sredini po pitanju pjesme.

Da li si po pitanju takmičenja stavila tačku?

-Mislim da jesam, ovo je bilo posljednje. Jedno moram da priznam, meni su Zvezde Granda mnogo dale svih ovih godina. Upoznala sam mnogo ljudi, proširila sam krug poznanstva po cijelom Balkanu, to je bila odskočna daska u mojoj karijeri, ali takmičenju je kraj. Okrenut ću se snimanju novih pjesama, covera, nastupima.

Izvor: Expresstabloid

 

Ne propustite