ZABORAVITE PRŽENICE! NOVO JELO OD STAROG HLJEBA: Ne troši se ulje, ne usmrdi se kuća!

Praktična žena
ZABORAVITE PRŽENICE! NOVO JELO OD STAROG HLJEBA: Ne troši se ulje, ne usmrdi se kuća!
Nijedna štedljiva domaćica neće baciti stari hljeb, već će pokušati da ga iskoristi  na najbolji način, u skladu sa vrstama jela koje priprema. Neka će ga dobro osušiti i napraviti prezlu, druga će radije napraviti tople sendviče.

Nijedna štedljiva domaćica neće baciti stari hljeb, već će pokušati da ga iskoristi  na najbolji način, u skladu sa vrstama jela koje priprema. Neka će ga dobro osušiti i napraviti prezlu, druga će radije napraviti tople sendviče.

Nova varijanta je nešto između prženica i toplih sendviča, a podsjeća pomalo i na pitu od starog hljeba. Vrlo je jednostavna, a glavna prednost je u tome što hljeb ne upija mnogo ulja. Priprema u rerni znači i da se, zapravo, vrlo malo ulja troši - ne ostaje višak kao kad se prže u tiganju.

Sastojci:

  • 300 gr hljeba 2 jajeta 1 pavlaka so ulje

Priprema: Podmažite pleh, pa nasijecite stari hljeb na kriške i njima prekrijte dno pleha. Ne brinite ako kriške pucaju i lome se, izgledaće vrlo rustično kad se ispeku, a to baš to je u modi! Umutite jaja sa pavlakom, posolite i dodajte mlijeko. Prelijte preko hljeba i pecite petnaestak minuta na temperaturi od 220C stepeni - uključite samo gornji grijač.

Poslužite vruće, a ako želite, možete narendati i malo kačkavalja odozgo.

(Lepa&Srećna)

Ne propustite