Smjesa od pet sastojaka u potpunosti ČISTI CIJEVI: Sipaj je u odvod SUDOPERE, majstor ti nije potreban

Kiosk
Smjesa od pet sastojaka u potpunosti ČISTI CIJEVI: Sipaj je u odvod SUDOPERE, majstor ti nije potreban
,

Povremeno je potrebno očistiti cijevi u kuhinji koje se nalaze ispod sudopere, upravo zbog masnoća i prljavštine koja se tamo skuplja od hrane. Za ovo vam nije potreban majstor, ovo možete i sami očistiti. 

Potrebno vam je:

toalet papir
50 g sode bikarbone
50 g soli
50 g tartar sosa
400 ml ključale vode
Prvo što je potrebno jeste da uklonite odvodni zamajac sa cijevi i da dobro očistite tu površinu od nakupljene hrane ili dlaka, što je sigurno pomalo neprijatan deo ovog posla.

images

Pomiješajte u jednoj posudi sodu, tartar sos i so, a zatim smjesu sipajte u zapušenu cijev. Soda bikarbona i so djeluju direktno na zaštitne cijevi i razgrađuju naslage, a tartar sos prirodno čisti metal.

Sipajte u cijev ključalu vodu i ostavite je tako sat vremena, nakon čega treba da je isperete hladnom vodom. 
 
Ukoliko primjetite da je vaš odvod i dalje zapušen, preporučujemo da sipate u cijev 200 g sode bikarbone koju ste prethodno pomiješali sa 100 ml sirćeta. Ostavite da ovi sastojci odrade svoje preko noći, pa ujutru sipajte u cijev 400 ml ključale vode.

Nakon ovog razlika u oticanju vode u odnosu na ranije bi trebalo da bude očigledna.  Ako se desi da je odvod i dalje zapušen, sipajte u lavabo, kadu, ili sudoperu do pola vode i upotrebite gumenu spravu za otpušavanje cijevi.

U svakom slučaju, ovaj postupak čišćenja cijevi u kućnoj radinosti možete primjenjivati redovno, ali i preventivno, kako biste izbjegli neželjene probleme.

Ne propustite