NE BACAJTE KESICE OD ČAJA U SMEĆE - ONE SU PRAVO ČUDO, EVO ŠTA MOŽETE S NJIMA: Svi su poludjeli za ovim trikom

Kiosk
NE BACAJTE KESICE OD ČAJA U SMEĆE - ONE SU PRAVO ČUDO, EVO ŠTA MOŽETE S NJIMA: Svi su poludjeli za ovim trikom
.

Ponovno korišćenje već jednom skuhanih i upotrebljenih vrećica čaja nije nikakva novost. U drevnoj Kini čaj se palio u ljetna predvečerja da bi štitio od neželjenih insekata.

Otkrijte na koje još načine, osim za pripremu čaja naravno, iskorištenu vrećicu čaja možete pametno upotrijebiti prije nego što je bacite.

caj-vrecice

1. Uklonite crvenilo i natečenost očiju

Umočite vrećice čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, vaše oči opet će izgledati svježe i odmorno što će vas i pomladiti. Na isti način vrećice možete koristiti i za konjuktivitis.

2. Očistite kuću

Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu s ogledala, podova, čak i s linoleuma. Nakon što ste ste pripremili napitak jednostavno opet umočite vrećicu u toplu vodu i tako napravite sredstvo za čišćenje. Njome možete očistiti i radne ploče u kuhinji kao i drvene površine i namještaj. Samo pazite da ga dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje. Da biste osvježili stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene vrećice čaja. Neka na njemu odstoje desetak minuta, a kasnije ih jednostavno možete usisati.

3. Osvježite odjeću i obuću

Osušene iskorištene vrećice čaja stavite na tanjurić i u ormar čime će vaša odjeća lijepo mirisati. Stavite po jednu vrećicu u svaku cipelu i uklonite neugodne mirise iz obuće.

4. Nahranite biljke

Iskorištene vrećice čaja mogu biti odlično organsko gnjojivo za kućno bilje jer čaj sadrži mnoge hranjive sastojke za biljke. Umiješajte kesice u zemlju, a možete i izvaditi listiće čaja iz kesice i pomiješati ih sa zemljom jer će tako zemlja bolje upiti vodu i preostalu vlagu iz čaja.

5. Ublažite bol

Ako u ustima imate bolnu ranicu, umočite iskorištenu vrećicu čaja u vodu i zagrizite je. Ljekovita svojstva ublažit bol i ubrzati zacjeljenje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

6. Ublažite opekline od sunca i uklonite akne

Ako imate akne ili opekline od sunca, operite zahvaćena područja hladnom vodom u kojoj je odstajala iskorištena vrećica čaja. Ponovite par puta i osjetit ćete ugodno hlađenje, olakšanje i smirivanje kože koja će ponovno postati zdrava.

Ne propustite