Prave VIŠE ŠTETE nego koristi! Napitke od ovih BILJAKA IZJBJEGAVAJ, prave PROBLEME sa VARENJEM

Zanimljivosti
Prave VIŠE ŠTETE nego koristi! Napitke od ovih BILJAKA IZJBJEGAVAJ, prave PROBLEME sa VARENJEM
,

 Ukoliko ste u nedoumici koji čaj da izaberete, pošto je izbor ljekovitog bilja na našem podnevlju veliki, preporuka je da probate čaj i sami ćete osjetiti dejstvo koje vam najviše prija. Ipak, treba biti oprezan jer se neki čajevi ne prepourčuju ukoliko pijete lijekove ili imate zdravstvene tegobe, a neke bi u svakom slučaju trebalo izbjegavati. 

Lijekove za smirenje za početak, ukoliko nisu sto posto neophodni, polako zamijenite čajevima. Ovdje se preporučuje matičnjak ili kamilica. 

download

Kamilica ima nekoliko dobrih efekata, recimo, ako nemamo temperaturu niti infekciju, ona je odličan sedativ za veče. Popijte uveče i bićete mirni. Ako imate neku upalu, kašljete, kijete, tada je antinflamatorna između obroka. Za smirenje, čaj od lavande. To je idealan čaj za veče, lipa i lavanda umiruju.UZ

Ako hrana nadima, uzećemo nanu koja smiruje, poboljšaće onaj sedativni, hipnotički efekat hrane. Ako jedemo ljuto, ispraćemo usta ili popiti nekoliko gutljaja žalfije. Čajevi se polako piju, ako pijemo na eks, imaćemo problem sa crijevima.

Veliki problem prave voćni čajevi, koje mnogi piju, jer ih podsjećaju na sok, ali oni prave više štete nego koristi. Voćni čajevi nadimaju, prijatni su i mirisni, ali njihov efekat na organizam nije prijatan. U većini slučajeva povećavaju kiselinu i stvaraju neprijatan osjećaj u ustima. 

Ne propustite