Čović čestitao Plenkoviću: Vaš uspjeh je i ogroman motiv za HDZ BiH u rješavanju hrvatskog nacionalnog pitanja

Region
Čović čestitao Plenkoviću: Vaš uspjeh je i ogroman motiv za HDZ BiH u rješavanju hrvatskog nacionalnog pitanja
,

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je predsjedniku Vlade Hrvatske Andreju Plenkoviću i sestrinskoj stranci na odličnom izbornom rezultatu.

screenshot-13

- Upućujem Vam čestitku na ostvarenom uspjehu naše sestrinske organizacije u cjelini i svih kandidata koji su je predstavljali na ovim lokalnim izborima. Zajedništvo koje ste živjeli u ovih mjesec dana službene kampanje, ali i ono koje živimo preko 30 godina, motivira nas da našu Hrvatsku izgrađujemo još jače za sve buduće generacije i hrvatski narod u cjelini diljem svijeta. Neka ovaj rezultat bude snažan zamah za sve nove izazove i nove uspjehe koje ćete ostvariti.

Vaš uspjeh je i ogroman motiv za HDZ BiH u rješavanju hrvatskog nacionalnog pitanja u Bosni i Hercegovini i onemogućavanju diskriminacije našeg naroda. Snaga zajedništva hrvatskog naroda je najjača komponenta našeg identiteta i našeg nacionalnog bića. Nedavna akcija naših načelnika i gradonačelnika za pomoć Petrinji, Sisku i prostoru Banovine samo je mali dio onoga što kao narod baštinimo skupa posljednjih 30 godina - naveo je Čović u čestitci, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Ipak, HDZ, kako sada stvari stoje, gubi dva najveća hrvatska grada. Kandidat ove stranke za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović tek je na četvrtom mjestu po broju glasova i neće ući u drugi krug.

Vice Mihanović u Splitu je drugi i najvjerovatnije ulazi u drugi krug glasanja.

Izvor:Avaz

Ne propustite