AKO ŽELITE DA OVE GODINE IMATE ŠTO VEĆI LUK, MORATE URADITI OVAJ TRIK: Slijedite ova 2 savjeta i imat ćete nikada veći urod

Kiosk
AKO ŽELITE DA OVE GODINE IMATE ŠTO VEĆI LUK, MORATE URADITI OVAJ TRIK: Slijedite ova 2 savjeta i imat ćete nikada veći urod
.

Luk je izvrstan dodatak raznim jelima, bez obzira da li ga kuhate ili jedete sirov, pruža onaj dodatan okus koji nema premca!

Ali ako vam treba još jedan razlog da volite luk, on ima zdravstvene koristi. Pun je su antioksidansa, hranjivih sastojaka i mogu pomoći u područjima poput srca, kostiju i probavnog zdravlja.

lu

Luk je poznat po tome što ga je prilično jednostavno uzgajati. Prema stručnjaku iz Hoss Toolsa, "Biljka luka će rasti gotovo na bilo kojem mjestu." Međutim, ako želite da imate krupan luk, ima nekoliko važnih savjeta koje trebate slijediti.

Savjet br. 1: Sve je u vremenu.
Vremensko ograničenje igra ključni faktor u mnogim stvarima, pa ima smisla da ima i kod uzgoja luka. 

"Taj luk želite posaditi što prije možete, kako biste postigli što veći rast kroz prozor za tu određenu sortu luka."

Prilikom sadnje luka, očekuju se dvije faze rasta. Prva je „vegetativna faza“ ili „faza ulaganja“. Druga je „faza bulbanja“ ili ono što stručnjak naziva „fazom isplate“.

luk

Što se tiče vegetativne faze, želite „što veći rast lišća“. Svaki list na biljci predstavlja prsten lukovice luka - što znači da što više listova, to je veći luk! 

„... Sadnja tog luka rano je važna kako biste maksimizirali tu vegetacijsku fazu i dobili što više listova kako bi se na kraju isplatilo. Dakle, za vas na jugu idealno vrijeme sadnje luka je kraj novembra. ”

Savjet br. 2: Nahranite ih dobro.
Hranjenje je sljedeći ključ za proizvodnju velikog luka. Oni su "teške hranilice", zbog čega je puno gnojiva i vode važno za njihov rast.

Za  vašu baštu najkorisniji sistem navodnjavanja kap po kap. Prije sadnje, položio je kapaljku pomoću razmaka u redovima od dva metra. 
Taj razmak od dva metra, jer kad se taj luk poveća, jednostavno mogu jednom proći između tih dvostrukih redova pomoću motike s jednim kotačem - i zaista je lako obrađivati ​​ga i održavati čistim."

onions-and-shallots-lead

Drugi način na koji možete hraniti luk je da ga "bočno prerušite" (što je metoda usporenog oslobađanja). Uključuje posipanje nitratnim gnojivom uz redove biljaka luka. Sve zalivanje i hranjenje tokom ove vegetacijske faze pomoći će vam da postignete pozitivne rezultate!

Slijedeći dva savjeta tokom "faze ulaganja", to bi trebalo dovesti do uroda velikog i sočnog luka. 

Ne propustite