OSJEĆATE LI MRAVE I TRNCE U NOGAMA? OBRATITE PAŽNJU, NIJE BEZAZLENO: Ljekari otkrili pravi razlog, EVO ZAŠTO SE TO DEŠAVA

Porodica i zdravlje
OSJEĆATE LI MRAVE I TRNCE U NOGAMA? OBRATITE PAŽNJU, NIJE BEZAZLENO: Ljekari otkrili pravi razlog, EVO ZAŠTO SE TO DEŠAVA
.

Osjećate trnce u nogama,a niste otkrili u čemu je riječ? Ovo je glavni razlog zašto Vam se to događa. Mnogi su iznenađeni

Želja za stalnim žvakanjem leda ili da jedete nešto slano može biti znak dubljeg problema ili nedostatka minerala i vitamina, kažu stručnjaci.

Zato je uvijek dobro obratiti pozornost na nove navike u razvoju, pogotovo ako se iznenada pojave niotkuda.

Napravili smo popis stvari koje vam vaše tijelo može pokušati reći u nadi da će vam pomoći da živite dug i sretan život!

noge1

1. Osjećaj puzanja po nogama

Ako imate čudne senzacije u nogama i stopalima poput puzanja, puzanja ili želje za kretanjem, to može biti simptom sindroma nemirnih nogu. Ovaj je poremećaj dugotrajan i često osjećate tu nelagodu noću kada se pokušavate odmoriti.

2. Zadebljanje kože

Nemojte zanemariti probleme s kožom ili ih podcjenjivati. Kad koža postane debela i svrbi, to može biti znak hrpe unutarnjih problema poput hormonalnog poremećaja, ekcema ili alergija. Ako se problem nastavi ili ako se čini da se pogoršava, možete napraviti neke pretrage krvi.

3. Promjena rukopisa, gubitak mirisa i intenzivni snovi

Svi su vjerojatno čuli za Parkinsonovu bolest, ali ne toliko mnogi od nas znaju njezine simptome. Drhtanje, usporenost pokreta, loš san zajedno s noćnim morama i promjene govora i pisanja mogu biti znakovi bolesti, upozoravaju liječnici.

4. Ljutnja i agresivno ponašanje

Napadi bijesa možda nisu uvijek rezultat vaše osobnosti. Zapravo bi to moglo biti povezano s depresijom, kažu neki istraživači. Prema njima, depresija nije uvijek samo nedostatak energije ili doživljavanje tuge – možete imati i agresivno ponašanje.

5. Previše spavanja

Ovaj se poremećaj naziva hipersomnija i može proizaći iz stvari koje dokazuju da nije riječ samo o umoru, kažu liječnici.

Neke autoimune bolesti mogu uzrokovati osjećaj želje da zaspu gotovo na bilo kojem mjestu. Također, uzimanje alkoholnih pića prije spavanja može uzrokovati ovaj učinak.

Ne propustite