Izrael srušio zgradu sa sjedištima novinskih agencija: Iza njih se skriva Hamas

Svijet
Izrael srušio zgradu sa sjedištima novinskih agencija: Iza njih se skriva Hamas
.

Dvanaesterokatnica u Gazi s uredima medijskih kuća, katarske televizije Al-Jazeere i novinskih agencija Associated Press te France Presse srušena je u subotu izraelskim projektilima, objavio je svjedok agencije Reuters.

Izvjestitelj Reutersa rekao je da je vlasnik zgrade unaprijed bio obaviješten da slijedi izraelski napad, a zgrada je bila evakuirana. Osim ureda medijskih kuća u zgradi su bili i brojni stanovi.

Agencija France presse javlja da je televizija Al-Jazeera izravno prenijela slike razaranja tornja.

000-9a244d-scaled

“Bombe su pale na naš ured. Trčali smo niz stube od 11. kata i promatramo zgradu izdaleka, moleći se da se vojska ipak povuče”, napisao je naTwitteru prije samog raketiranja Fares Akram, dopisnik američke agencije AP-a iz Gaze.

Agencija AP, koja je imala urede u zgradi koju su raketirali Izraelcii, ustvrdila je kako su “šokirani i užasnuti” napadom.

O svemu su se oglasili i Izraelci

“Nakon upozorenja da se civili evakuiraju, zrakoplovi IDF-a su pogodili višekatnicu s vojnom opremom Hamasa. U zgradi su se nalazili uredi civilnih medija, iza kojih se Hamas skriva i koristi ih kao ljudski štit’, stoji u objavi Izraelskih obrambenih snaga, objavilo je izraelsko ministarstvo obrane.

Ne propustite