Princ Harry konačno otkrio zašto je napustio kraljevsku porodicu

Kiosk
Princ Harry konačno otkrio zašto je napustio kraljevsku porodicu
.

Princ Harry je u podcastu Daxa Sheparda "Armchair Expert" otvorio dušu i objasnio zbog čega je napustio kraljevsku porodicu te se preselio u Californiju.

U američkom podcastu za mentalno zdravlje ke izjavio da se s porodicom preselio u Californiju kako bi 'prekinuo ciklus' boli koju je pretrpio kao član kraljevske porodice, piše Dailymail.

Vojvoda od Sussexa je pričao o svom mentalnom zdravlju i otkrio da ga je supruga Meghan Markle potaknula da ode na terapiju.

Priznao je da je prvi put htio napustiti kraljevsku porodicu u ranim 20-im. 

Harry, koji ovog ljeta s Meghan očekuje kćer, naglasio je da je princ Charles 'patio' zbog svog odgoja od strane kraljice i princa Philipa, te da se princ od Walesa tada odnosio prema njemu onako kako su roditelji odnosili prema njemu, navodeći da je to "genetska bol".

Tokom intervjua koji je trajao 90 minuta, Harry je rekao: "Ne mislim da bismo trebali upirati prstom ili bilo koga optuživati, ali svakako kada postajemo roditelji, ako sam doživio neki oblik boli ili patnje zbog boli ili patnje koju su možda pretrpjeli moj otac ili moji roditelji, pobrinut ću se da prekinem taj ciklus.

Vojvoda je kraljevski život nazvao mješavinom The Truman Showa i boravka u zoološkom vrtu te je istakao da je kraljevsku porodicu napustio prošle godine kako bi mu porodica i mentalno zdravlje bili na prvom mjestu, prenosi "Radio Sarajevo".

 

Ne propustite