BAŠ NIKADA IH NE STAVLJAJTE U MAŠINU ZA VEŠ: Čarobno sredstvo za snježno bijele patike već imate u kuhinji

Praktična žena
BAŠ NIKADA IH NE STAVLJAJTE U MAŠINU ZA VEŠ: Čarobno sredstvo za snježno bijele patike već imate u kuhinji
.

Bez bijelih patika proljeće i ljeto su nezamislivi.

Bijele patike su nezaobilazan dio svakodnevnog autfita kada je lijepo vrijeme, a otkako su se pravila u modi promenila možete ih nositi i uz elegantan sako. Dakle, neophodne su vam. Ipak, svi dobro znamo koliko je veliki problem kada se bijele patike isprljaju. Nije lako očistiti ih da ponovo povrate bjelinu, a pranje i sušenje u mašini za veš ne dolaze u obizir čak ni na najnežnijem programu jer patike mogu da promijene oblik.

Pomoć iz kuhinje

Sirće je čarobno sredstvo za uklanjanje fleka. Umočite krpu u njega i nježno trljajući obrišite čiste patike. Možete izmiješati sirće, vodu i kašičicu sode bikarbone, da smjesa bude gusta.  U nju umočite staru čestkicu za zube i istrljajte patike. 

Bijeli lak za nokte

Oštećene dijelove na patikama, ogrebotine i male nabore najbrže možete popraviit bijelim lakom za nokte. Tako ćete u sekundi sakriti oštećene dijelove i osvježiti im izgled.

Šampon i topla voda

Ako ste slučajno stali u ulje od automobila ili po patikama prosuli neku drugu masnu tečnost, problem ćete lako rešiti šamponom i toplom vodom. Istrljate fleku starom četkicom za zube i patike će biti kao nove.

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite