OTARASITE SE ŠTETOČINA U KUĆI BRZO I JEFTINO: Starinski recept provjereno tjera napasti, 1 sastojak svi imaju u kuhinji

Praktična žena
OTARASITE SE ŠTETOČINA U KUĆI BRZO I JEFTINO: Starinski recept provjereno tjera napasti, 1 sastojak svi imaju u kuhinji
.

Provjereni recepti koji će vas osloboditi mrava i bubica na sobnom bilju.

Sa toplim vremenom u vašu kuću obično dolaze i štetočine. Mravi, gotovo nevidljivi neprijatelji obično "idu" na hranu i sobno bilje. Jednom kada vam "okupiraju" kuću, čini se gotov svi su vrlo jeftini i brzi.

Kako se riješiti mrava?

Prvo je potrebno da ustanovite odakle insekti dolaze, a zatim napravite rastvor amonijaka. Pomiješajte 10 ml aminijaka sa 1 litrom vode (najbolje da to uradite napolju ili na terasi), sipajte u bočicu sa raspršivačem i prskajte mjesto odakle mravi dolaze. Nakon nedelju dana ponovite još jednom, to bi trebalo da ih konačno otjera.

Lisne vaši na biljkama

Poznato je da lisne vaši nanose veliku štetu ne samo voću, povrću i baštenskim biljkama, već i sobnom bilju. Zato je važno da znate kako da ih se otarasite.

Za to vam neće biti potrebna nikakva hemija. Rastvorite 50 g mlevene crvene paprike u 1 litru vode. Zatim stavite na vatru i, neprestano miješajući, prokuhajte. Zatim sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji preko noći, piše Mondo.

Ujutro smjesu procijedite, pa pomiješajte sa toplom vodom u razmjeri 1 prema 4. Sipajte u bocu sa raspršivačem i poprskajte biljke. Lisne vaši će odmah nestati.

Ne propustite