Trivić: Dodik ne želi očuvati RS, već SNSD

Bosna i Hercegovina
Trivić: Dodik ne želi očuvati RS, već SNSD
.

Poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić je kazala da je razgovor između dva bh. entiteta o mogućim rješenjima za BiH završen i prije nego je počeo, bar ako je suditi po stavovima većine političkih partija u oba entiteta.

Osim vladajućih stranaka u Republici Srpskoj, Inicijativu za razgovor o mogućim rješenjima za BiH, o kojoj će za nekoliko dana raspravljati u parlamentu RS-a, za sada eventulno podržava još HDZ BiH.

milorad-dodik-1

Opozicija iz RS-a već je najavila da nema namjeru da podrži navedenu Inicijativu jer je smatraju farsom i pokušajem skretanja pažnje sa ekonomskih i drugih problema u RS-u. Inicijativa nije dobila zeleno svjetlo ni kod stranaka u FBiH koje su je proteklih dana mahom kritikovale. Osim HDZ-a BiH.

Trivić, u razgovoru za portal Srpska.info ističe da smatra da cilj Inicijative nije ni bio razgovor između RS i FBiH, već populizam.

- Petnaest godina od obećanog referenduma o nezavisnosti Republike Srpske uči nas da su posljednje najave od strane lidera SNSD-a, takođeR, puka politička, odnosno politikantska obećanja, ispunjena jakom retorikom, ali isto tako slabom i nikakvom aktivnošću na ispunjenju ovih obećanja. U nemogućnosti da ponudi narodu Republike Srpske dovoljno rezultata na polju životnog standarda, SNSD se koristi političkim djelovanjem koje joj je istini za volju nekada donosilo političku korist - ističe ona.

Dodaje da je javnosti RS danas potpuno jasno da posljednja zaoštrena retorika od strane lidera SNSD-a nije usmjerena na očuvanje RS-a, nego očuvanje SNSD-a.

Izvor:Avaz

Ne propustite