ZBOG 1 STVARI MUŠKARCI MISLE DA STE GLUPA I LAKA ŽENA: Nećete vjerovati šta je razlog, SVI IZNENAĐENI

Kiosk
ZBOG 1 STVARI MUŠKARCI MISLE DA STE GLUPA I LAKA ŽENA: Nećete vjerovati šta je razlog, SVI IZNENAĐENI
.

Moderan svijet pun je predrasuda, a posebno prema ženama. Ako je žena lijepa i doterana, mora da je glupa, ako je uspješna, sigurno je dotle stigla preko kreveta, ako obuče kratku suknju onda “želi samo jednu stvar” i tako dalje.

Nažalost, spisak predrasuda je predug da bismo ih sve nabrojali, a kako je istraživanje pokazalo, na ionako dugu listu treba dodati još jednu.

zena-naocale-230144

Naime, ako volite da na lice stavite malo više od maskare i labela, odnosno volite da se jače, upadljivije našminkate, okolina će vas smatrati lakom ženom.

To su podaci novog istraživanja objavljenog u Evropskom žurnalu socijalne psihologije, koje je pokazalo da žene sa jakom šminkom ostavljaju utisak glupih, kako muškarcima, tako i drugim damama.

Također, i muškarci i žene su skloniji da ih doživljavaju kao lake.

Da bi došli do ovih rezultata, australijski naučnici su ispitali 844 ljudi, čiji je zadatak bio da ocijene našminkane i žene u prirodnom izdanju, bez šminke. Trebalo je da na osnovu fizičkog izgleda donesu sud o njihovom moralu i intelektu, a kao što je već rečeno, našminkane su mnogo gore prošle.

To, međutim, ne znači da žene ne treba uopšte da se ne šminkaju. Neka ranija istraživanja su pokazala da okolina žene doživljava pametnijim ako lice uljepšaju sa malo neprimjetne šminke.

Ne propustite