RUSKA TRAVARA OTKRILA RECEPT KOJI JE SPASIO LIDIJU ONDA KADA SU LJEKARI IZGUBILI SVAKU NADU: Recept podijelila sa svima, ODMAH PREPIŠITE

Kiosk
RUSKA TRAVARA OTKRILA RECEPT KOJI JE SPASIO LIDIJU ONDA KADA SU LJEKARI IZGUBILI SVAKU NADU: Recept podijelila sa svima, ODMAH PREPIŠITE
.

Melem od ljekovitog bilja i aloe vere, napravljen po receptu bake ruskinje pomogao Lidiji Vučković da zaustavi napredovanje bolesti

Prije šesnaest godina Lidija Vučković obolela je od multiple skleroze, progresivnog oboljenja koje se, kako se pokazalo, ipak može zaustaviti. Svoju borbu za izlječenje od multiple skleroze pričala je uz osmjeh, kao da se to nekom drugom događalo.

Nedaleko od Niša uz Južnu Moravu, Lidija je sa suprugom Miroslavom napravila staklenik u kojem gaji medicinsku aloe veru (Aloe arborescens).

lidija

– Iz čista mira dobila sam jaku glavobolju i vrtoglavicu, nisam mogla ni da jedem ni da pijem. Niko nije znao šta mi je. Primljena sam na gastroenterološko odjeljenje, gdje su mi snimili želudac, žuč, jetru, sve organe. Rezultati su bili dobri, a meni je bivalo sve gore i gore. Neprestano sam povraćala, a onda sam sedmog dana pala u komu koja je, doduše, kratko trajala. Prebačena sam na drugo odjeljenje, gdje mi je na osnovu likvora utvrđeno da bolujem od multiple skleroze.

Primala sam infuzije šest dana, ali mi je od njih pritisak bio veoma visok, i nije mi bilo bolje. Oduzela mi se desna ruka, noga i oko. Poslije deset dana bolničkog liječenja ljekari su me otpisali i vraćena sam kući u invalidskim kolicima sa prepisanom vitaminskom terapijom. Tada sam imala samo trideset i sedam godina i ne možete ni zamisliti kako sam se osjećala kao majka troje djece.

Odlučila sam da se borim, u čemu mi je svekrva Ljiljana pomogla ljekovitim biljem, prema recepturi koju je naslijedila od svoje babe, inače Ruskinje koja je imala recepte za spravljanje ljekovitog bilja za mnoge teške bolesti, među kojima je bio i prirodan lijek za multiplu sklerozu.

Od ljekovitog bilja ubranog sa Zlatibora i Aloe arborescens, moja porodica pripremila mi je melem. Uzimala sam ga četiri puta dnevno, po jednu kašičicu prije jela, baš kao što je bilo navedeno. Za kratko vrijeme počela sam da osjećam poboljšanje, prvo vida, a onda sam počela da pomjeram prste. Napravila sam pauzu od tri nedelje pa sam ponovila terapiju uzimanjem melema. Poslije treće ponovljene terapije osjećala sam se odlično, ponovo sam bila ona stara.

Melem za multiplu sklerozu pravi se od Aloe arborescens i sedamnaest vrsta lekovitih trava ubranih isključivo na Zlatiboru, i to u precizno određenom terminu za svaku biljku – objašnjava Lidija:

– Preporučena terapija traje tri mjeseca, i za to vrijeme potroše se četiri tegle melema jer se uzima četiri puta dnevno, prije jela, po jedna kafena kašičica. Nakon toga slijedi pauza od tri nedelje.

Već poslije mjesec dana ove terapije mogla sam da pokrećem prste na ruci i nozi, a potom i da hodam. Nakon tri faze ove terapije normalno sam živjela, hodala, radila kao dan-danas. Kad sam završila sve tri faze, otišla sam na kontrolu, a magnetna rezonanca pokazala je da su umjesto sedamnaest lezija ostale samo bijele tačkice, kao zasjenčenja, koje evo već šesnaest godina miruju. Za svaku bolest postoji rješenje, samo ga treba naći.

U stakleniku, smještenom u lijepoj bašti iza kuće, porodica Vučković trenutno ima 3.500 sadnica Aloe arborescens. Gel od ove biljke koristi se za mnoge stvari, a porodica Vučković koristi je za spravljanje ljekovitog zelenog meda koji članovi porodice svakodnevno koriste, prvenstveno kao preventivu od raznih infekcija, prehlada i gripa.

– Zeleni med je potpora za liječenje multiple skleroze jer jača imunitet i štiti organizam od različitih vrsta virusa i bakterija – tvrdi Lidija.

Izvor: ordinacija

Ne propustite