SVIJET POLUDIO ZA OVIM TRENDOM KREČENJA, KUĆA VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA: Jeftin trik koji morate probati

Sve za dom
SVIJET POLUDIO ZA OVIM TRENDOM KREČENJA, KUĆA VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA: Jeftin trik koji morate probati
.

Jeftin trik za krečenje

Ovaj video totalni je hit na Instagramu, a prikazuje genijalne ideje za krečenje zidova. 

1. Uzmite pucketavu kesu koju ste dobili kao zaštitu prilikom kupovine nekog osjetljivog ili lomljivog predmeta. Ispucketajte sve rupice i odmotajte kesu tako da bude sastavljena od samo jednog sloja. Zatim je namotajte na valjak za krečenje i fiksirajte uz pomoć širokog selotejpa. Valjak umočite u željenu boju i započnite sa farbanjem zida. Dobit ćete predivni tufničasti print poput onih iz časopisa o uređenju kuće.

krecenje1

2. Kupite običan špric u apoteci i umočite ga u kanticu odabrane boje. Potom na bijeli zid jednostavno istisnite sadržaj postavljajući špric nadole. Dobit ćete elegantne, a tanke štraftice koje vam garantuju moderan izgled. Vama ostavljamo da odlučite koliko ćete boja da iskoristite: mogućnosti su neograničene. 

3. Traku koju koristite prilikom regularnog krečenja iskoristite na novi način. Isijecite traku na veći broj dijelova i zalijepite ih na zid kreirajući istovremeno geometrijski šablon po vašem izboru. Zatim pređite različitim bojama preko njih i ostaće vam prave i čiste linije. Uživajte u fenomenalnom dezenu koji ste sami stvorili. 

4. Oko drvene kockice namotajte što dužu elastičnu gumicu. Ubacite je u kreč farbu i prislonite na zid - dobićete paralelne tragove. Najlepša če biti crnobijela kombinacija; zid neka bude u jednoj boji, a tragovi u drugoj. 

Pogledajte video:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Blossom (@blossom)

 

Ne propustite