DŽABA USISAVATE, AKO OVO NISTE URADILI: Mama objavila fotku ovaj dio usisvača niko ne čisti, a užasno je prljav! 

Sve za dom
DŽABA USISAVATE, AKO OVO NISTE URADILI: Mama objavila fotku ovaj dio usisvača niko ne čisti, a užasno je prljav! 
,

Redovno usisavanje pomaže da kuća uvek bude uredna i čista, ali da bismo dobro usisali i pokupili svu prljavštinu, potrebno je i povremeno očistiti usisivač – ili nakon svake upotrebe, ako je riječ o onom na vodu.

Elem, koliko god da redovno čistite usisivač, najvjerovatnije jedan njegov dio nikada niste očistili, a to su shvatili mnogi tek kada je jedna mama iz Australije na Facebooku objavila fotografiju.

Ona je pokazala da je napunila kadu vodom i u nju potopila crijevo usisvača, a crna voda okolo dokaz je koliko se prljavštine krilo unutra.

"Smučilo i se kada sam ga potopila", napisala je ona uz fotografiju.

usis

Nije jedina koja se tako osjećala jer su mnogi u komentarima bili zgranuti shvativši koliko je crijevo zapravo prljavo, ali i da ga maltene niko ne pere.

"O Bože, ja svoje nikad nisam oprala, ne smem ni da pomislim šta ima unutra", prokomentarisala je jedna žena, dok je druga poručila "sutra čistim svoje".

Inače, stručnjaci kažu da prljavo crijevo usisivača zapravo smanjuje snagu ovog aparata, zbog čega je važno redovno ga čistiti.

Da biste ga oprali, dovoljno je da ga jednostavno odvojite od usisivača i potopite u toplu vodu, a zatim isperete kako bi sva prljavština izašla.

Ne propustite