POPIJTE OVAJ DOMAĆI NAPITAK PRED SPAVANJE I zaspat ćete za 1 minutu: Začas će vas opustiti i uspavati

Porodica i zdravlje
POPIJTE OVAJ DOMAĆI NAPITAK PRED SPAVANJE I zaspat ćete za 1 minutu: Začas će vas opustiti i uspavati
.

Stručnjak za san Šea Morison kaže da može da vam pomogne i da spavate goli. Ona objašnjava da kada telo ne može da dostigne optimalnu temperaturu za spavanje, to uzrokuje nesanicu i ometa san

Oni koji su probali ovaj napitak, kažu da zaista djeluje. Prvo će vam reći o čemu je riječ, a onda i kako pomaže da brže zaspite.

Prije spavanja popijte čašu toplog bademovog mleka pomešanog sa malo kurkume. Ova mješavina koju nazivaju "zlatnim mlijekom" pomaže da zaspite, ali i da se opustite i da budete bolje raspoloženi.

Naime, ovaj napitak je bogat magnezijumom, mineralom koji je važan za kosti, zdravlje, funkcionisanje nerava i mišića, ali i za spavanje.

Stručnjaci kažu da ljudi koji nemaju dovoljno magnezijuma u organizmu često imaju problem sa spavanjem, te da je kod nekih uzrok insomnije.

Upravo zbog toga, tvrde da održavanje optimalnog nivoa magnezijuma vodi do boljeg sna, jer održava zdrav nivo GABA, neurotransmitera koji utiče na san.

Ako imate problem sa nesanicom, vredi da probate ovaj napitak, ali obratite pažnju i na neke druge navike.

Na primjer, stručnjak za san Šea Morison kaže da može da vam pomogne i da spavate goli. Ona objašnjava da kada telo ne može da dostigne optimalnu temperaturu za spavanje, to uzrokuje nesanicu i ometa san.

"Nošenje pidžame može da spriječi tijelo da dostigne optimalnu temperaturu, odnosno da vam bude previše vruće".

Još jedna od tehnika koja bi mogla da vam pomogne je i akupresura, koju ćete izvesti prije spavanja.

Stručnjaci za akupresuru savjetuju da prstima blago pritisnete deo iznad sredine gornje usne i ispod nosa, da duboko dišete nekoliko sekundi i da ćete tako sebe "dovesti u zen fazu", pa će vam to pomoći da brzo zaspite.

Ne propustite