ISTRAŽIVANJE POKAZALO, BRAČNI PAROVI OVO NE ZNAJU: Ako ste vjenčani u ovim godinama, SIGURNO ĆETE SE RAZVESTI

Ljubav
ISTRAŽIVANJE POKAZALO, BRAČNI PAROVI OVO NE ZNAJU: Ako ste vjenčani u ovim godinama, SIGURNO ĆETE SE RAZVESTI
-

Ranije je bio običaj da se što ranije vjenčate, ali danas je to drugačije.

Ranije je bilo uobičajeno da se u 20-im godinama vežete za nekoga brakom, ali danas sve više parova odlučuje da se poslije tridesetih godina vjenčaju, odnosno da stupe u brak.

register-wedding-venue

Sprovedena je opsežna studija kako bi se otkrilo da li postoji povezanost između dobi stupanja u brak i vjerovatnoće da će možda doći do razvoda.

Jedan profesor sociologije je odlučio da proučava podatke broja brakova koji su u periodu od 2011. do 2013. godine sklopljeni, a obuhvaćene su sve osobe od 15 do 44 godine života. 

wedding1

Ako ste pred vjenčanjem, a prešli ste već tridesetu, velike vjerovatnoće su kako ćete se na kraju razvesti.

Ovaj stručnjak je odlučio da provede istraživanje da vidi da li ima neka povezanost između dobi stupanja u brak i vjerovatnoće za razvod.

love-couple2

Parovi koji su u kasnim dvadesetim sklopili brak su imali najmanji rizik od razvoda, a najveća stopa razvoda imaju osobe koje su odlučile krajem tridesetih i sredinom da kažu sudbonosno DA, pošto u tim godinama su osoba najmanje sklone promjeni životnih navika ili da prave kompromis.

couple1

Ako ste mlada osoba, planirate da se u budućnosti vjenčate, pobrinite se da uradite to prije nego navršite tridesetu godinu, a ako ste se vjenčali, učiniti ćete sve u onoj dobi za koju kažu da je za brak najrizičnija, morate se onda potruditi da održite ljubav i poštovanje u vezi, da gledate da uvijek imate kompromis.

Ne propustite