Međunarodna stranica za dječija zlostavljanja s oko 400.000 korisnika "provaljena" od strane njemačke vlasti

Svijet
Međunarodna stranica za dječija zlostavljanja s oko 400.000 korisnika "provaljena" od strane njemačke vlasti
.

Jedna od najvećih svjetskih međunarodnih darknet platformi za slike seksualnog zlostavljanja djece provaljena je s više od 400.000 korisnika, rekli su njemački tužitelji.

Četiri osumnjičena iz Njemačke uhapšena su u vezi sa web lokacijom darknet "Boystown", koju su pedofili koristili za razmjenu i gledanje nepristojnih slika djece i mališana iz cijelog svijeta, navode vlasti.

Frankfurtski tužitelji rekli su da su pronašli slike "najtežeg seksualnog zlostavljanja mališana" među fotografijama i video materijalima na platformi koja je aktivna najmanje 2019. godine.

Trojica osumnjičenih, za koje se govorilo da su administratori mrežne platforme, uhapšeni su sredinom aprila zajedno sa navodnim plodnim korisnikom stranice.

Jedan od osumnjičenih uhapšen je u Paragvaju.

Vlasti su rekle da je njihova istraga uključivala "jednu od najvećih svjetskih platformi za mrežne dječje pornografije".

Njemačka policijska radna grupa mjesecima je istraživala platformu, njene administratore i korisnike u saradnji s Europolom i tijelima za provođenje zakona iz Holandije, Švedske, Australije, Sjedinjenih Država i Kanade.

Ne propustite